Tokhalas lepény

2018. május 14.

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
só, bors
hideg víz
1 tojássárgája

A töltelékhez:
haldarabok
2 tojás
2dl tejszín
petrezselyem
párolt spenót
dió

A hozzávalókból sós linzertésztát gyúrunk, majd legalább 15 percig hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és a sütőformába helyezzük. 200 fokon kb. 20 perc alatt elősütjük, de figyeljünk rá, hogy súlyozzuk le eközben a tésztát, különben fel fog púposodni.

A töltelékhez a tojásokat a tejszínnel, a sóval és a petrezselyemmel összekeverjük, majd a haldarabokat és a spenótot is hozzáadjuk. A tetejét megszórjuk a felaprított dióval.  További 15 percet sütjük 170 fokon.

Vissza az oldal tetejére