Tejleves

2016. október 07.

Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 tk. pirospaprika
1 liter víz
1 liter tej

A tésztához:
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
kevés víz

25 dkg túró
1 tk. só
1 nagy ek. tejföl

A hagymát kockára vágjuk, majd egy kevés zsiradékon megdinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük vízzel, és kiforraljuk. Ha már elfőtte a habját, beleöntjük a tejet, és krémesre főzzük.Ha túlságosan besűrűsödne, hígíthatjuk még tejjel.

Közben begyúrjuk a tésztát. Nem szabad túl lágyra gyúrni, legyen inkább rugalmas és keményebb. Ezután kicsit pihentetjük. A túrót kikeverjük a tejföllel és a sóval.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd beleütjük a középvonalát egy fakanál segítségével. Szintén a fakanál élével kisebb négyszögeket jelölünk a tésztára, és ezeknek a közepére teszünk egy-egy adagot a túrós töltelékből. Ha elkészültünk, a vonalakat egy ecset segítségével megvizezzük, hogy majd kellően ragadjon. Ezután a tészta üresen hagyott felét ráhajtjuk a másikra, és a túrós halmok körül lenyomkodjuk, majd derelyevágóval felvágjuk. A kis táskáinkat a levesbe tesszük, és készre főzzük.

Vissza az oldal tetejére