Tejes, rumos forró ital

2013. január 29.

Tejes, rumos forró ital

Hozzávalók
½ liter tej
3 tojás sárgája
Stroh rum
cukor, ízlés szerint
reszelt narancshéj

Elkészítés
A tejet felforraljuk, majd lezárjuk. A 3 tojás sárgáját a cukorral és a rummal kikeverjük és folyamatosan kevergetve belecsorgatjuk a tejbe, de már nem forraljuk. Reszelt narancshéjjal ízesítjük.

Vörösboros forró ital, aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók
1 liter vörösbor
aszalt gyümölcsök (minél többféle)
rum
friss vagy fagyasztott málna
cukor, ízlés szerint
fahéj
szegfűszeg
narancshéj

Elkészítés
A vörösbort felforraljuk a cukorral, a fűszerekkel, a rummal, a felaprított aszalt gyümölcsökkel, és a reszelt narancshéjjal. Miután lezártuk, akkor tesszük bele a málnát, amivel már nem kell forralni. 
 
 

Vissza az oldal tetejére