Tarpai paraszt porlós

2013. október 10.

Tarpai paraszt porlós

Hozzávalók:
10 ek. olvasztott sertészsír
1 egész tojás
2 ek. tejföl
20 dkg cukor
40-45 dkg liszt
1 tasak szalalkáli

A töltelékhez:
szilvalekvár
darált dió

Elkészítés
Az olvasztott zsírt kikeverjük a tojással, a tejföllel és a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a végén a szalalkálit, és jól összegyúrjuk. Miután kidolgoztuk, két egyenlő részre osztjuk. Sodrófával vékonyra nyújtjuk, és a tepsi aljára fektetjük. Egyenletesen megkenjük a szilvalekvárral, és megszórjuk cukros darált dióval. Ezután a tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráfektetjük a töltelékkel megkent lapra. Villával jól megszurkáljuk, és a tetejére szórjuk a maradék cukros diót. Előmelegített sütőben vagy kemencében készre sütjük.

 

Vissza az oldal tetejére