Tárkonyos-vargányás krumplileves

2016. szeptember 26.

Hozzávalók:

15 gramm szárított vargánya (felhasználás előtt legalább két órára be kell áztatni) vagy 20dkg friss vargánya
1/2 kg krumpli
2db sárgarépa
1db petrezselyem
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
szárított, vagy friss tárkony
tárkonyecet

kevés pirospaprika
liszt
tejföl

Az apróra vágott krumplit, leveszöldséget, hagymát, fokhagymát, a beáztatott vargányát áztatóvízzel együtt, vagy a friss vargányát enyhén sós vízben tárkonnyal fűszerezve megfőzzük. Amikor megfőtt, kevés liszttel, tejföllel, pici pirospaprikával, tárkonyecettel és tejföllel habarást készítünk. A forrásban lévő levest behabarjuk, de előtte a forró léből a habaráshoz adunk egy kicsit, nehogy az ecet összerántsa a habarást. Forrón tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére