Tárkonyos halleves

2014. november 28.

Tárkonyos halleves

Hozzávalók 4 főre

egy kisebb, egész tisztított ponty
2 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa tisztított
2db burgonya (parázs) héjasan
1 pohár tejföl
só, ízlés szerint
őrölt bors, ízlés szerint
őrölt piros pirospaprika
tárkony lehetőleg friss, ha nincs jó a szárított is

 

Elkészítés

A halat kifilézzük és a halcsontot (a keserű fogat vegyük ki) hagymával felrakjuk főzni.
Amíg az alaplé elkészül, a zöldségeket megtisztítjuk, félkarikára vágjuk, a burgonyát megmossuk, a halfilét feldaraboljuk.
Amikor az alaplé elkészült, lepasszírozzuk és visszatesszük főni. Pár percet forraljuk (kb. 5 perc), majd lezárjuk alatta a tüzet és megvárjuk, hogy feljöjjön a tetejére a zsír. Ekkor finoman megszórjuk pirospaprikával, megvárjuk, amíg a paprika feloldódik, majd ismét alágyújtunk. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket a burgonyával. Amikor a zöldségek majdnem megfőttek, beletesszük a feldarabolt halfilét és a tejfölt, melyet előtte kikeverünk egy-két kanál alaplével. Közben fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal. Mikor kiforrta magát, tálalhatjuk is.

Vissza az oldal tetejére