Tárcsalapra szelidített vaddisznócsülök

2017. június 06.

Hozzávalók: (4 főre)

I db vaddisznó csülök (hátsó) kb. 1,5 kg-os.

Friss fűszerek a pácoláshoz:
borókabogyó
kakukkfű
rozmaring
új hagyma
fokhagyma

A csülköt a friss fűszerekkel, mustárral, borssal, csiliszósszal bedörzsöljük, majd kevés olívaolajat adunk hozzá, és lezárt edényben legalább két napot érleljük.
A tárcsalapon vaddisznózsírt olvasztunk, beletesszük a füstöltszalonna szeleteket, majd a csülköt, és a forró zsiradékon minden oldalát picit megsütjük, ezzel lezárva a hús rostjait. Vörösbort öntünk alá, hozzáadjuk a páclevet, majd fedő alatt, nagyon lassú tűzön 2,5-3 órát sütjük. Közben sózzuk, és pótoljuk a folyadékot, hogy le ne égjen.

Vissza az oldal tetejére