Szüreti szarvasragu

2015. november 06.

Szüreti szarvasragu

Hozzávalók

(10 főre)

1,5 kg szarvas apróhús

30 dkg vöröshagyma

20-20 dkg sárgarépa, zeller

1 kg gomba  

30 dkg nagyszemű vörös szőlő

1 dl vörösbor

2-3 db babérlevél

majoranna

friss tárkony

rozmaring ízlés szerint

bors

1 dl barnamártás

zsiradék

 

Krokett hozzávalói:

1 kg krumpli

5 dkg vaj

3 tojás sárgája

kb.: 20 dkg liszt, amennyit a krumpli felvesz

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, enyhén megpároljuk majd beletesszük a szarvashúst. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük (a tárkonyt csak a legvégén tegyük bele), megvárjuk, amíg levet enged, lefedjük  és a saját levében puhára főzzük. Amikor a hús már puha hozzáöntjük a vörösbort, a szőlőt és együtt körülbelül 10 percig főzzük. A legvégén hozzáadjuk a barnamártást, amellyel már csak egyet forralunk rajta és el is készült az étel.

 

Krokett készítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor puhára főtt leöntjük róla a vizet, hagyjuk, hogy kicsöpögjön majd áttörjük és még melegen elkeverjük benne a vajat és a tojások sárgáit. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a krumpli felvesz, egy keményebb tésztát kell kapnunk, mint a krumplipüré. Ezután kis rudakat formázunk belőle és forró olajban minden oldalát kisütjük.

 

 

 

Vissza az oldal tetejére