Szoljanka (Szbornaja) leves

2016. április 15.

Szoljanka  (szbornaja) leves

Hozzávalók:

(4 személyre)

30 dkg sertéscomb

15 dkg parasztkolbász

15 dkg cserkészkolbász

10 dkg virsli

5 dkg vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

10 dkg sárgarépa

10 dkg zeller

5 dkg sós uborka

1 dl savanyú uborkalé

só, bors, bazsalikom ízlés szerint

2 szem babérlevél

2 dl paradicsomlé

2 dl tejföl

olajbogyó, kapribogyó ízlés szerint

 

Elkészítés

A sertéshúst kis kockákra vágjuk. Vöröshagymán és fokhagymán lepirítjuk. Sóval, szárított bazsalikommal, babérlevéllel és borssal ízesítjük. Mikor a hús kicsit megpirult hozzáadjuk a kis kockára vágott füstölt kolbászt, karikára vágott cserkészkolbászt és a karikára vágott virslit. Addig pirítjuk, míg a kolbászok ki nem engedik a levüket. Felengedjük annyi vízzel, vagy húslével, hogy ellepje és készre pároljuk. Serpenyőben a vékony csíkokra vágott zöldségeket lepirítjuk, és a húshoz adjuk. Vékony csíkokra vágott sós uborkával és annak levével, natúr paradicsomlével ízesítjük. 10 perc forrás után esetleg sóval, ecettel utána ízesíthetünk. Tálaláskor zöld olajbogyóval, kapribogyóval és tejföllel kínáljuk.

 

 

Vissza az oldal tetejére