Szilvalekváros-mákos galette

2017. november 13.

Hozzávalók:

Tészta:
180 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
40 gr eritrit
1 csipet só
60 gr vaj
1 tojás
3 ek. víz

Töltelék:
20 dkg mák
10 dkg porcukor
2-3 ek. víz
200 g szilvalekvár

A teljes kiőrlésű tönkölylisztet összekeverjük az édesítőszerrel és a csipet sóval. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és a 3 ek. vizet. Addig gyúrjuk, amíg gombóccá nem áll össze a tésztánk. Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral, és annyi vizet adunk hozzá, míg masszává nem áll össze. Ha pihent a tésztánk, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk, és megkenjük úgy szilvalekvárral, hogy a szélén kihagyunk egy 2-3 cm-es sávot. Rákenjük a mákos tölteléket, szintén kihagyjuk ezt a sávot, majd visszahajtjuk a pite széleit.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

 

Vissza az oldal tetejére