Szatymazi habos, barackos sütemény

2014. november 22.

Szatymazi habos, barackos sütemény

Hozzávalók:
3 db tojás
5 dkg liszt
12 dkg cukor
1 zacskó vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
5 dl tej
40 dkg őszibarack befőtt (hámozott, mag nélküli)  
3 cl marascinó vagy treeple-sec
10 dkg cukor

Elkészítés  
A tojásból, cukorból, lisztből piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Amikor már éppen kemény a hab, akkor kanalanként beleszórunk 3 evőkanál cukrot és tobább verjük, hogy ismét szép kemény legyen. Ezután óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot. Kivajazott tepsibe, egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, körülbelül negyed óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt, kivesszük a tepsiből.
Közben a vaníliás pudingport a használati utasítás szerint megfőzzük, langyosra hűtjük.
A befőtt levét likőrrel ízesítjük. A piskótalapot zománcos tepsi aljába tesszük, jól meglocsoljuk a likőrös gyümölcslével, majd bevonjuk a langyosra hűlt vaníliakrémmel.
A barackot vékony szeletekre vágva egyenletesen elosztjuk a tetején, kissé belenyomkodjuk a krémbe és hűtőben jól áthűtjük, hogy a krém megdermedjen.
Tálaláskor kockára vágjuk, tetejét felvert tejszínhabbal díszítjük.

Vissza az oldal tetejére