Szaloncukor

2013. december 06.

Szaloncukor

Hozzávalók:

Mogyorós marcipános
200 g marcipán
50 g pörkölt, darált mogyoró
2-4 cl mandulalikőr/mandulaaroma

Mákos-meggyes
200 g marcipán
120 g darált mák
2-4 cl meggylikőr/ gyerekeknél esetleg mirelit meggy lecsöpögtetett leve

Kókuszos
200 g marcipán
150 g kókuszreszelék
1 dl kókuszszirup 

Jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé.

 

Elkészítés

A marcipánt az ízesítő anyagokkal jól összegyúrjuk, majd olyan vastagságúra hengereljük, amilyenre szeretnénk a szaloncukrot. Kicsi száradás után kb. 2,5-3 cm rudakat vágunk belőle és csokoládéba mártjuk.

Ügyeljünk, hogy a csokoládé a felmelegítés után, kb. 30 fokosra visszahűljön kevergetés közben, így megfelelő vastagságú lesz a bevonás, illetve szép selyemfénye lesz.

 Dekorálhatjuk az ízesítő anyagokkal még félig dermedt állapotban.

 Sütőpapírból kis téglalapokat vágunk, ha van színes fóliánk, akkor azzal együtt szaloncukor mintájára becsomagoljuk.

Vissza az oldal tetejére