Sváb bableves

2014. április 25.

Sváb bableves

Hozzávalók

½ kg kén bab (más fejtett babból is készíthető)

2-3 db sárgarépa

2 petrezselyem gyökér

1 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

A rántáshoz

zsír

liszt

pirospaprika

 

Elkészítés

A babot előző este beáztatjuk, felhasználás előtt leöblítjük, majd fazékba tesszük  és fölengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a kettévágott vöröshagyma egyik felét. Ízlés szerint sózzuk és puhára főzzük. Amikor megfőttek a zöldségek elkészítjük a rántást. A zsírt felmelegítjük beletesszük a lisztet  egy nagyon picit pirítjuk majd hozzáadjuk az apróra vágott fél vöröshagymát, fokhagymát és együtt pirítjuk tovább. A végén hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés vízzel fölengedjük, hoyg csomómentes legyen, majd a levesbe keverjük. Ezután főzzük bele a tésztát. 

 

Vissza az oldal tetejére