Sütőtökkrémes, birsalmás metélt

2014. január 03.

Sütőtükkrémes, birsalmás metélt

Hozzávalók:
500 g tagliatelle vagy metélt tészta
10 dkg szalonna
2-3 db megsütött sütőtök
3-4 db birsalma
vaj
ízlés szerint cukros, vágott dió

Elkészítés
A szalonnát vágjuk kockára és pirítsuk meg. Akkor igazán finom, ha húsos és zsírszalonnát vegyesen pirítunk. Közben vízben főzzük ki a tésztát. A megsütött tök belsejét vájjuk ki, és botmixerrel pépesítsük. A birsalmát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, és vágjuk kockára. Ezután vajon addig pirítsuk, amíg roppanós marad. Vigyázzunk, mert hamar puha lesz, és akkor szétesik. A szalonnára tegyük a sütőtökkrémet, keverjük össze, majd adjuk a kifőtt, leszűrt tésztához. Legvégén pedig a birsalmát keverjük hozzá, és forraljunk egyet rajta. Aki szereti, az cukros, vágott dióval is megszórhatja a tetejét.

Vissza az oldal tetejére