Spárgafőzelék

2015. december 18.

Spárgafőzelék

Hozzávalók:

300 g zöldspárga

2 gerezd fokhagyma

1 csokor koriander

olíva olaj

kenyérbél

Elkészítés

A spárga fás végeit levágjuk és vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk majd felszeleteljük, a koriandert apróra vágjuk. Az olíva olajon megfuttatjuk a fokhagymát és a koriandert, ügyeljünk rá, hogy a fokhagymát ne égessük meg. Finomabb lesz a végén az étel, ha pirított fokhagyma felét kivesszük, félretesszük és a végén adjuk vissza hozzá.

Ezután a karikára vágott spárgát is a serpenyőbe tesszük, sózzuk és pár perc alatt (max.: 10-15) készre főzzük. A végén a kenyérbelet belecsipkedjük, ezzel sűrítjük. Kevés vizet adhatunk hozzá, mert akkor szaftosabb lesz az étel. Összeforraljuk és már el is készült.

 

 

Vissza az oldal tetejére