Spárga saláta

2012. május 17.

Hozzávalók:
többféle zöldsaláta ( fejes, madár, stb.)
reszelt nyers cékla
sárgarépa csíkok
savanyított spárga kockák
olíva olajon pirított gombaszeletek

Saláta öntethez
balzsamecet
2 evőkanál méz
olíva olaj
1 kávés kanál frissen őrölt vegyes borskeverék

Elkészítés:

Egy tálba összekészítjük a hozzávalókat. Nem túl apróra összevágjuk a salátákat, hozzáadjuk a reszelt nyers céklacsíkokat, a sárgarépa csíkokat, a savanyított spárga kockákat és az olíva olajon pirított gombaszeleteket. Elkészítjük az öntetet, a balzsamecetet a mézzel az olíva olajjal és a frissen őrölt vegyes borssal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Tálalás előtt a zöldsalátánkra öntjük.
Ha egy kicsit meg akarjuk bolondítani, akkor felkockázott szalonnát kisütünk, vagy szűrőn leszűrjük, vagy papíron leszárítjuk és ráöntjük a salátára.

 

Vissza az oldal tetejére