Spaghetti carbonara

2015. május 08.

Spaghetti carbonara

(4 főre)

Hozzávalók:

160 gr pancetta – füstölt, szárított bacon

8 darab tojás

8 dkg parmezán

só, bors

0,5 kg durum lisztből készült spagetti

Elkészítés

Először vizet melegítünk egy fazékban, és csak a forráspontnál sózzuk. Beletesszük a spagettit és a megadott ideig (kb.: 10 perc) főzzük. Mialatt a víz melegszik, addig egy serpenyőben a kockára vágott bacont megpirítjuk. Amíg a tészta fő, addig a 8 tojást egy tálba felütjük, elkeverjük a reszelt parmezánnal, sóval, borssal ízesítjük. A tészta főzőlevéből vegyünk ki két merőkanállal és tegyük félre. A megfőtt tésztát a serpenyőben a szalonnához öntjük, megkeverjük, hozzáadunk egy keveset a félretett főzőléből, majd a tojásos parmezános alapot is ráöntjük. Ekkor levesszük a tűzről és gyorsan összeforgatjuk, végül őrölt borssal meghintjük. Nagyon figyelni kell, hogy a tojásfehérje ne csapódjon ki, mert akkor elveszik a tészta bársonyos krémessége.

Vissza az oldal tetejére