Sóska, spenót, mángold főzelék

2019. szeptember 23.

Hozzávalók:
1 marék sóskalevél
1 marék spenótlevél
1 marék mángoldlevél
1 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 pohár tejföl (2,5 dl)
2 ek. liszt
víz

A spenót-, a sóska- és a mángoldleveleket jól megmossuk és a keményebb szárakat kivágjuk. A megtisztított zöldséget felcsíkozzuk, és egy gerezd fokhagymát felaprítunk. Egy serpenyőben a fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk elsőként a mángoldot. Rövid dinsztelés után hozzáadjuk a spenótot és a sóskát is, majd egy picit megsózzuk. Egy bögrében a zsíros tejfölt kikeerjük egy kevés vízzel és a liszttel habarásnak, majd egy szűrön keresztül hozzáöntjük a párolódó levelekhez. Gyakori kavargatás mellett pár percig főzzük, és ha még szükséges, adunk hozzá sót.

Vissza az oldal tetejére