Somos-szilvás faszulyka leves (bableves)

2014. november 14.

Somos-szilvás faszulyka leves (bableves)

Hozzávalók

30-40 dkg fejtett bab

1 fej vöröshagyma

1-2 db sárgarépa (ízlés szerint)

1 csokor petrezselyem

csombor

1 evőkanál szárított som

1 evőkanál szárított szilva

bors

liszt

őrölt pirospaprika

olaj

 

Elkészítés

A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni. Amikor a babot feltettük, az aszalt szilvát és a somot is beáztatjuk. Ha már a bab félpuhára főtt, öntsük le róla a vizet, és friss, forró vízzel főzzük tovább. A hagymát és a sárgarépát apróra vágjuk és hozzáadjuk a félig megfőtt babhoz. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek a somot és a szilvát is beletesszük és puhára főzzük. A legvégén az apróra vágott petrezselyem zöldet és csombort is a leveshez adjuk. 

Az olajból a lisztből és az őrölt piros paprikából egy kis rántást készítünk és belekeverjük a levesbe. Egyet forralunk rajta és lezárjuk. Csak ekkor ízesítjük sóval, borssal. 

Vissza az oldal tetejére