Sertésszűz tarhonyarizottóval

2016. október 07.

Hozzávalók:

1 db sertésszűz
4-5 szem burgonya
olíva olaj

diónyi vaj
30 dkg tarhonya
fél liter alaplé
0,5 dl fehérbor
5 dkg vaj
lecsókrém (pürésített lecsó)

A tarhonyát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd úgy folytatjuk az elkészítését, mintha rizottót főznénk. Ráöntünk fél deciliter fehérbort, melynek elforraljuk az alkoholtartalmát. Sózzuk borsozzuk, majd kanalanként elkezdjük adagolni hozzá az alaplevet. Mindig akkor merjük rá a következő adagot, ha a tarhonya már felszívta a nedvességet. Így kellően krémes lesz a végeredmény. Ha a tarhonya teljesen megpuhult, belekverünk 5 dkg vajat, majd néhány evőkanál lecsókrémmel ízesítjük.

A burgonyákat sütőben sütjük 180 fokon 20 percig egy kis olíva olajjal és sóval. Ha kihűltek, olvasztott vajon megforgatjuk őket.

A sertésszüzet a krumplik mellet átsütjük a serpenyőben. Nem kell neki sok idő, nem lesz jó, ha túlságosan kiszárad. Zöldfűszerekkel és sóval ízesítjük. Ha már minden oldala szép piros, szeletekre vágva tálaljuk a borgonyával és a tarhonyával.

Vissza az oldal tetejére