Serpenyős viza

2015. december 18.

Serpenyős  viza, irsai salátával

Hozzávalók:

viza filé (tokhal vagy kecsege filéből is készíthető)

olíva olaj a sütéshez

 

A salátához:

fél fej jégsaláta

1 db alma

20 dkg paradicsom (2 db)

20 dkg uborka vagy cukkini

ízlés szerint, hegyes csípős paprika

2 ek. extra szűz olíva olaj

fél deci illatos, száraz fehérbor

citromlé, ízlés szerint

borskeverék (sós)

 

Elkészítés

A halfilét a sütés előtt 2 órával besózzuk. Egy serpenyőben, olíva olajon, magas hőfokon hirtelen mindkét oldalát kisütjük.

Amíg a hal besózva áll, elkészítjük a salátát. A jégsalátát másfél centi széles és 3-4 centi hosszú csíkokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és nagyjából 1×1 centis kockákra vágjuk. A paradicsomot, az uborkát is feldaraboljuk, az almához hasonló méretűre. A csípős paprikát nagyon apróra vágjuk fel. A zöldségeket egy tálban keverjük össze és ízesítsük a fűszerekkel, az olíva olajjal, a borral és a citromlével.

 

 

 

 

Vissza az oldal tetejére