Serpenyőben sült tokhalszelet bormártással és zöldkörettel

2017. szeptember 01.

Hozzávalók:
Tokhal filé és csont
új fokhagyma
új hagyma
spenót
zöldspárga
új sárgarépa
petrezselyemzöld
zsálya
kakukkfű
olíva olaj
vaj

zöldséges tokhal alaplé
fehérbor
cserszegi fűszeres
tejszín
citrom

A halszeleteket sóval és citromlével ízesítjük. Serpenyőben, sütőpapíron olíva olajjal pirosra sütjük.
A halsütés után a serpenyőben kevés olajon átpirítjuk az új fokhagymát. Hozzátesszük a felaprított hagymát, a sárgarépát, majd pár perc pirítás után kevés vajat. Hozzáadjuk a felaprított zöldspárgát, majd egy-két perc pirítás után a spenótot és a zöldfűszereket. Az egészet sózzuk, átforraljuk, majd egy tálra szedjük. A tokhal gerinccsontjából jó sűrű zöldséges hal alaplét főzünk. A bort felére beforraljuk. A tejszínt is besűrítjük forralással. A három levet egybeöntjük, átforraljuk, majd sóval ízesítjük, és a halhoz tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére