Savanyú pacal

2018. március 26.

Hozzávalók:
2 kg sertéspacal
4-5 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3 ek. zsír

1 kk. őrölt köménymag
2 ek. őrölt paprika
3-4 db babérlevél
1-2 db csípős paprika
2 ek. lecsó
2 ek. tejföl
1 ek. liszt
1 tk.ecet

A kockára vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, majd a végén a fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk őrölt paprikával, és rádobjuk a csíkokra vágott, előzőleg megabált pacalt. Jól elkeverjük, felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel, lecsóval, csípős paprikával.
Amikor megfőtt, a tejfölt liszttel elkeverjük, beleöntjük a pacalba, és jól átforraljuk. Tálalás előtt ecettel ízesítjük.

Vissza az oldal tetejére