Sajtos, csípős, sült őszibarackok
Hozzávalók
2-4 db őszibarack
camembert vagy brie sajt
10 dkg szeletelt, bacon szalonna
őrölt chili
olaj
Elkészítés
Az őszibarackok héját lehúzzuk, vagy meghámozzuk, félbevágjuk, magjukat kivesszük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és beletesszük a barackokat. Mindkét oldalukat megpirítjuk és megszórjuk őrölt chilivel. Miután az egyik felük már megpirult (megkaramellizálódott) és megfordítottuk, akkor minden darab tetejére egy-egy szelet, ujjnyi vastag camembert vagy brie sajtot teszünk és hagyjuk ráolvadni a gyümölcsre. Az őszibarackokkal együtt, megpirítjuk a bacon szalonna szeleteket is. Ha több szalonnával szeretjük, akkor még külön is süthetünk, miután a barackokat kivettük a serpenyőből. Azonnal tálaljuk.