Sajtos, csípős, sült őszibarackok

2014. november 21.

Sajtos, csípős, sült őszibarackok

 

Hozzávalók

2-4 db őszibarack

camembert vagy brie sajt

10 dkg szeletelt, bacon szalonna

őrölt chili

olaj

 

Elkészítés

Az őszibarackok héját lehúzzuk, vagy meghámozzuk, félbevágjuk, magjukat kivesszük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és beletesszük a barackokat. Mindkét oldalukat megpirítjuk és megszórjuk őrölt chilivel.  Miután az egyik felük már megpirult (megkaramellizálódott) és megfordítottuk, akkor minden darab tetejére egy-egy szelet, ujjnyi vastag camembert vagy brie sajtot teszünk és hagyjuk ráolvadni a gyümölcsre. Az őszibarackokkal együtt, megpirítjuk a bacon szalonna szeleteket is. Ha több szalonnával szeretjük, akkor még külön is süthetünk, miután a barackokat kivettük a serpenyőből. Azonnal tálaljuk.

 

 

Vissza az oldal tetejére