Rókagombás, kacsamájas nudli

2012. június 01.

Rókagombás, kacsamájas nudli

Hozzávalók:
1 kg jó minőségű főznivaló krumpli
¼ kg rétesliszt
6 tojássárgája
1 egész tojás
35 dkg rókagomba
1 fej vöröshagyma
1 kisebb kacsamáj
vaj

Elkészítés
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A rétes liszttel, 6 tojás sárgával és egy egész tojással összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk. Kevés keményítőt szórunk a nyújtódeszkára, henger alakúra nyújtjuk a tésztát, és egy centi vastag nokedliket vágunk belőle, majd forró vízben kifőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük. A rókagombát nedves ronggyal megtörölgetjük, feldaraboljuk. A héját nem kell lehúzni. Vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymával, enyhén sózzuk,  majd hozzákeverjük a nokedlit. Vajon kisütjük a felszeletelt kacsamájat, és a gombás nokedlihez adjuk

Vissza az oldal tetejére