Részeges harcsa

2015. december 18.

Részeges harcsa

Hozzávalók:

(4 főre)

50-60 dkg harcsafilé

4 csokor petrezselyem

4 ek. olíva olaj

4 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

2 dl illatos száraz fehérbor ( Irsai vagy Cseszegi)

8 dl tejszín

2 kiskanál cukor

lime vagy citromlé

1 ek. aprított, friss bazsalikom vagy 1 tk. szárított

kukorica keményítő

 

Elkészítés

Egy serpenyőben, olíva olajon megpirítjuk először a kockára vágott vöröshagymát, az apróra vágott petrezselymet, közben hozzáadjuk a friss bazsalikomot, majd a zúzott fokhagymát. Mikor a fokhagymát kissé megpirult, arra ügyeljünk, nehogy megégjen, felengedjük a borral és a tejszínnel. Hozzáadjuk a 2 kiskanál cukrot, ízlés szerint sózzuk és mártás sűrűségűre főzzük. Ha túl híg lenne, akkor kevés kukoricakeményítővel sűrítjük. A végén egy kis citromlével vagy lime levével ízesítjük.  Amíg a mártás forr a kockára vágott harcsafiléket olíva olajon mindkét oldalukon megkapatjuk és a kész mártásba tesszük. Együtt felforraljuk, csak ekkor sózzuk.  Pennével tálaljuk.  

 

 

Vissza az oldal tetejére