Rebarbarás pite

2012. május 04.

Rebarbarás pite

Hozzávalók:
65 dkg rebarbara
2 csapott ek. cukor
2 ek. darált mandula vagy dió
fahéj
8 dkg margarin vagy vaj, ill. még egy kevés a forma kikenéséhez
8 dkg porcukor, és még egy kevés a szóráshoz
2 tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
20 dkg liszt
2 csapott tk. sütőpor

Elkészítés:
A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, majd 4–5 cm-es darabokra vágjuk. Cukorral, fahéjjal, darált mandulával összekeverjük. A tepsit kivajazzuk. A sütőt 180ºC fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, apránként a felvert tojásokat, egy csipet sót és a citromhéjat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összedolgozzuk a vajas masszával. Ha túl kemény a tészta, néhány evőkanál tejjel lágyítjuk. Kibéleljük a tepsit úgy, hogy a tészta széle kimagasodjék. Bekenjük egy evőkanál olvasztott vajjal, és rászórjuk a rebarbarás keveréket. Mérsékelt tűzön kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, szép szeletekre vágjuk, a tetejét porcukorral meghintjük.

Vissza az oldal tetejére