Rebarbarás morzsasüti

2016. augusztus 29.

Hozzávalók:

2 levélnyél rebarbara
1 csésze magozott cseresznye
1 csésze cseresznyelekvár
kevés cukor
A morzsához:
1 csésze roszliszt
fél csésze vaj
csipetnyi vanília
1 szál levendula
1 csésze mandula apróra vágva
kevés cukor
csipetnyi só

Egy tűzálló edény aljába tesszük a felaprított rebarbarát, a cseresznyét és a lekvárt. Ízlés szerint megszórjuk cukorral. A rozslisztet és a mandulát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ízesítjük vaníliával és levendulával. Nem kell összegyúrni a hozzávalókat, csupán összedörzsölni, hogy morzsalékos állagú legyen. Ezt a morzsát rászórjuk a gyümölcsökre, majd 180 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk, vanília fagylalttal nagyon finom.

Vissza az oldal tetejére