Rebarbarás morzsa

2013. június 10.

Rebarbarás morzsa

Hozzávalók:
5-8 szál rebarbara
pár szem málna (elhagyható)
keményítős cukor

A morzsához

1:1 arányban
liszt
mandulaforgács
vaj
cukor

Elkészítés
A rebarbarát megtisztítjuk, és körülbelül két centis darabokra vágjuk. Egy piteformát vagy tepsit kikenünk vajjal, és egyenletesen elterítjük benne az összevágott rebarbarát. A tetejét megszórjuk kevés keményítős porcukorral, és sütőbe tesszük addig, amíg a rebarbara kicsit összeesik. Közben elkészítjük a morzsát. A vajat a liszttel, a cukorral és a mandulával összedolgozzuk. Miután kivettük a rebarbarát a sütőből, rámorzsoljuk a lisztes, mandulás keveréket. Ha szeretjük, tehetünk a rebarbarára pár szem málnát is. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Kínálhatjuk málnahabbal vagy fagylalttal.

Vissza az oldal tetejére