Rakott édesburgonya

2017. október 20.

Hozzávalók:
1 kg édesburgonya
1 szál füstölt kolbász
8 db főtt tojás
2 fej vöröshagyma
20 dkg reszelt sajt
1 nagy tejföl - bele egy nyers tojás
1 kanál zsír a tepsi kikenéséhez

Az édesburgonyát sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A tepsi aljára rakjuk a fele édesburgonyát, majd a karikákra vágott kolbászt, rá a sajtot, és arra a felkarikázott tojást. Végül a tojásra terítjük a vékony karikákra vágott hagymát, és a megmaradt édesburgonyát a tetejére rétegezzük. Ezután az egészet leöntjük gazdagon tejföllel. Előmelegített sütőben, légkeverésesen, 200 fokon sütjük 13-14 percig.

Vissza az oldal tetejére