Rakott csirke

2018. február 07.

Hozzávalók:
12 szelet hús (lehet pulyka vagy sertés is)
Az áztatáshoz 2 dl tej és 4 nagy gerezd fokhagyma
A tejfölös keverékhez:
3 dl tejföl
4 tojássárgája

petrezselyemzöld
kevés só
bors
A tetejére 4 tojásfehérje habja egy kis sóval felverve.

A húst kiverjük vékony szeletekre, majd beáztatjuk fokhagymás tejbe. Ezután hagyjuk állni. Miután kivesszük a szeleteket a tejből, lecsepegtetjük,  majd besózzuk őket. 4 szeletet berakunk egy kizsírozott tepsi aljába egymás mellé. Ezután megkenjük a húsokat a tejfölös keverékkel, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.  A rétegezést hússal zárjuk, majd az egészet letakarjuk alufóliával, és megsütjük. Ha a hús már meguhult, kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, majd egy picit még visszarakjuk a sütőbe.

Vissza az oldal tetejére