Radóczi-féle halászlé

2016. március 18.

Radóczi-féle halászlé

Hozzávalók:

30 liter halászléhez:

 

10 kg tisztított ponty

10 nagy fej vöröshagyma

21 evőkanál őrölt piros paprika

1 üveg lecsóból származó paprika vagy 30 dkg paradicsom + 50 dkg zöld paprika

csípős paprika (ízlés szerint)

 

Elkészítés

A megtisztított pontyot kifilézzük, belső oldala felől beirdaljuk, szeleteljük. A hagymát félbevágjuk és felszeleteljük, ezzel a bogrács alját befedjük. Rátesszük a paprikát, paradicsomot (vagy a lecsót), majd a hal fejével és farkával betakarjuk.

3 evőkanál sóval a tetejét megszórjuk, majd vízzel felöntjük a bogrács karimájától 2-3 cm-re.

Felfőzzük, habját kb. 10 perc alatt elfőzzük. Mikor már nem habzik intenzíven a forrásban lévő lére rászórjuk a piros paprikát. Kb. 40 percig főzzük intenzív forrásban, csak ki ne fusson. Közben sóval ízesítjük.

Ha a kanállal kivett lé már nem ülepszik, a fejét, farkát tésztaszűrővel kiszedjük a léből.

A halszeleteket az üres lébe helyezzük, újra felforraljuk, forrás közben sóval, csípős paprikával ízesítjük. Összesen 10 percig főzzük.

 

Vissza az oldal tetejére