Pontytepertő és ropogós pontyfarok

2015. december 18.

Pontytepertő és ropogós pontyfarok

Hozzávalók:

akasztói, sziki pontyfilé

kb. 12 db pontyfarok

fokhagyma olaj

liszt

őrölt édespaprika

őrölt feketebors

olaj a sütéshez

 

A hagymasalátához:

40 dkg lilahagyma

16 g só

6 dkg cukor

5 cl 10 %-os ecet

2 db babérlevél

 

Elkészítés

A pontyfilét csíkokra vágjuk és besózzuk, a halfarkakat irdaljuk, majd azt is sózzuk. A fokhagymás olajban elkeverjük az őrölt borsot, ízlés szerint kis őrölt édes paprikát, majd beleforgatjuk a  csíkokra vágott pontyhúst, a pontyfarkakat pedig megkenjük vele. A pontytepertőt forró olajban kisütjük, nem kell sokáig sütni, majd kiszedjük. A halfarkakat lisztbe forgatjuk és azt is ropogósra sütjük.  

Hagymasalátával tálaljuk.

Hagymasaláta elkészítése

A karikára vágott hagymát sós, babérleveles vízben rövid ideig főzzük, majd kihűtjük és cukorral, ecettel ízesítjük.

 

 

Vissza az oldal tetejére