Párolt mangalicapofa

2018. február 07.

Hozzávalók: (4 főre)
90 dkg mangalicapofa
30 dkg karotta
10 dkg zeller
10 dkg hagyma
5 dkg fokhagyma
2 szál angol zeller
1 ek. paradicsompüré
1 szál rozmaring/kakukkfű/zsálya
2 db babér levél

1 dl olívaolaj
25 dkg vaj

Rozmaringos csicsóka:
60 dkg csicsóka
3 szál rozmaring
1 dkg só
9 gr cukor
15 dkg vaj
2 ek. olívaolaj

A mangalicapofákat sózzuk, majd forró olíva olajban körbe pirítjuk. Ezután kivesszük a vasedényből, és beletesszük a darabolt zöldségeket, két-három perccel később a fűszernövényeket, és az egészet tovább pirítjuk. Ha a zöldségek megpirultak, hozzáadjuk a paradicsom pürét, felengedjük vörösborral, amit elforralunk. Ezután visszarakjuk, a mangalicapofákat az edénybe, felöntjük alaplével, egyszer felforraljuk, sóval ízesítjük, rátesszük az edényünkre a fedőt, és 100 fokos sütőben puhára pároljuk. A húsokat ezután kivesszük, a szószt leszűrjük, ha kell, még ízesítjük. Tálaláskor a pofákat vajban és olajban megpirítjuk, és a szósszal összeforraljuk. A csicsókákat cikkekre vágjuk, sós, cukros vízben, rozmaring ággal megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük nagyon puhára. Végül lecsöpögtetjük, majd olajban és vajban megpirítjuk.

Vissza az oldal tetejére