Paradicsomos káposzta porcogóval

2017. május 16.

Hozzávalók:
4-5 nagyobb fej vöröshagyma
2 fej káposzta
az oldalas porcogós vége (3 nagyobb darab)
zöldpaprika

pirospaprika
cukor
2,5-3 liter házi paradicsomlé

A vöröshagymát felkockázzuk, az oldalast feldaraboljuk, majd úgy tesszük fel főni, mintha halászlét készítenénk. A húst a lábas aljára halmozzuk, majd a tetejére tesszük a hagymát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor felforrt, aprított zöldpaprikával ízesítjük, majd sózzuk és megszórjuk pirospaprikával. Végig nagy lángon forraljuk, akkor lesz jó sűrű a szaftja.

A paradicsomos káposztához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és egy pici cukorral, majd felöntjük egy kevés paradicsomlével és vízzel. Ha megpárolódott a káposzta, akkor berántjuk. A rántást hagymával készítjük, és paradicsomlével eresztjük fel, ezzel sűrítjük a főzeléket.  Ha szükséges, még cukorral édesíthetjük a rántást.
Ha a rántást elkevertük a káposztával, akkor hozzáöntjük az elkészült paprikást is. Ezután összeforraljuk, majd tálalhatjuk.

Az eredeti változat birkával készült, azzal is nagyon finom.

 

Vissza az oldal tetejére