Paradicsomlekvár

2012. április 19.

Hozzávalók:
1kg éretlen, zöld paradicsom,
2 db alma,
10 dkg cukor,
ízlés szerint méz, fahéj, vaníliarúd,
1 citrom leve és héja

Elkészítése:
A zöld, éretlen paradicsomokat apróra vágjuk (ha van türelmünk, akkor az aprítás előtt egy éles késsel vékonyan hámozzuk meg a bogyókat, mert sokat ronthat a lekvárunkon az összetekeredett paradicsomhéj), majd rászórjuk a cukrot, és megvárjuk, hogy engedjen egy kis levet. Beletesszük a fűszereket, a hámozott reszelt almát, citromlevet, és finomra reszelt citromhéjat.
Alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addíg főzzük a paradicsomot, amíg teljesen szétfőnek a paradicsomdarabok, vagyis lekvár állaga lesz. ( kb. 1.5-2 órát vesz igénybe)
Amikor kihűlt a lekvár, üvegekbe töltjük.
Érett sajtokhoz, fehér húsokból készült sültekhez, grillezett sajtokhoz kínáljuk.

Vissza az oldal tetejére