Paprikás perec

2013. január 04.

Paprikás perec

Hozzávalók
600 g liszt
1 pohár kefír
2-3 evőkanál tejföl
100 g zsír
1 késhegynyi (kb. 5 g) sütőpor
1 csapott evőkanál (kb. 15 g) törött pirospaprika
csipet (kb.:5 g) só

Elkészítés
A lisztet egy közepes méretű tálba tesszük, összekeverjük a pirospaprikával, beleöntjük a kefirt, a tejfölt, a zsírt, a sót, és a sütőport.
Ezután az egészet összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd kisebb szeletekre vágjuk. 
A kisebb tésztákból a tenyerünkkel csíkokat sodrunk, majd két tenyerünkkel mindkét végét ellentétes irányba sodorjuk, így sodrott pereceket kapunk. A két végét összeragasztjuk, és kivajazott tepsiben 200 fokon 15 perc alatt ropogósra sütjük.

 

Vissza az oldal tetejére