Paprikás csirke leves

2015. április 01.

Paprikás csirke leves

Hozzávalók:

1 egész csirke vagy tyúk

30 dkg vöröshagyma

őrölt pirospaprika

őrölt fekete bors

2 dl tejföl

2 evőkanál liszt

zsír

 

Elkészítés

A konyhakész csirkét vagy tyúkot feldaraboljuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. Zsíron megdinszteljük a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, pontosan úgy, mint amikor pörköltet készítünk. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkehúst, átforgatjuk, majd felöntjük bőven vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, behabarjuk a tejföllel csomómentesre kevert liszttel, ekkor már csak egyet forralunk rajta és el is készült a leves. Tálaláskor puha kenyeret kínálunk mellé.  

 

 

 

 

Vissza az oldal tetejére