Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Cigány pogácsa
2015. február 06.A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a szódabikarbónát, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit keményebb tésztát kapjunk.
Cigány töltött káposzta
2014. február 07.A húsokból – a darált hús kivételével – hagyományos módon pörköltet készítünk.
Cigányka
2015. szeptember 11.A májat megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és ledaráljuk, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Cigánytészta
2017. október 02.A kockára vágott csirkecombból a hagyma és a szalonna felhasználásával egy klasszikus csirkepörköltet készítünk. Kifőzzük a tésztát, de nem teljesen főzzük meg csak háromnegyedig. Közvetlenül a tálalás előtt a lecsöpögtetett tésztát összeforraljuk a csirkepörkölttel és a kockára vágott paprikával, paradicsommal. Frissen őrölt borssal és a felkarikázott újhagymával ízesítjük, ízlés szerint némi csípős paprikát is tehetünk […]
Cimetkrofni
2017. október 11.A tejfölben 2 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, majd a tojások sárgájával tésztát dagasztunk belőle. A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a puha vaj egyharmadával. Ezután következik a tészta hajtogatása. A kinyújtott tésztát hosszában középig behajtjuk jobbról és balról is, majd ezt félbe hajtjuk. Hagyjuk 20 percig pihenni. Újra nyújtjuk, és a második […]
Cipóban tálalt gidaleves
2014. március 07.A húst kicsontozzuk, és csontokból levet főzünk.
Cirkos kalács
2014. október 03.Az élesztőt kevés langyos tejben…
Citromkrém
2015. február 20.A tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet, a puha vajat, majd géppel jól kikeverjük.
Csákvári mustáros-tejfölös szelet
2016. április 01.A hússzeletek egyik felét meghintjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával….
Csalánfőzelék
2015. december 18.A csalánt forró vízben (akkor nem csíp) alaposan megmossuk, a leveleit leszedjük, majd apróra vágjuk.
Csalános lepény
2013. augusztus 09.A frissen szedett csalánlevelet apróra vágjuk, és kevés zsiradékon.
Csalános pogácsa
2017. május 16.A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk a sót. Az élesztőt egy kis vízben felfuttatjuk egy kevés cukorral, majd ezt is a lisztekhez adjuk. Az egészet összegyúrjuk, majd egy kicsit kinyújtjuk. A leforrázott csalánt közben feldaraboljuk, és a kinyújtott tésztára terítjük. Ezután feltekerjük, mintha kalácsot készítenénk, és a két végét középre, egymásra hajtjuk. Hagyjuk pihenni, kelni. Picit több […]
Csalános, túrós felfújt
2017. május 08.Tegyük a zsenge csalánleveleket egy pár percre sós forró vízbe! Miután összeestek, egy szűrőkanállal kiszedjük a leveleket, és vágódeszkán összevagdossuk őket. 3 db zsemlét felvágunk, és megöntözzük tejjel. Feltörjük a tojásokat, és szétválasztjuk a sárgájukat a fehérjétől. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy tálban összekeverjük a csalánt, a túrót, a tejfölt, a kifacsart, szétnyomkodott zsemléket a […]
Cseresznye lekvár és dzsem
2014. október 03.A cseresznyét megmossuk….
Cseresznye leves
2014. október 03.Fél liter vízből…
Cseresznyelekváros gombóc
2014. október 03.A burgonyát meghámozzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.