Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 4 5 6 7 8 9 10 11 12 59

Cigány pogácsa

2015. február 06.
Cigány pogácsa

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a szódabikarbónát, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit keményebb tésztát kapjunk.

Tovább a recepthez

Cigány töltött káposzta

2014. február 07.

A húsokból – a darált hús kivételével – hagyományos módon pörköltet készítünk.

Tovább a recepthez

Cigányka

2015. szeptember 11.
Cigányka

A májat megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és ledaráljuk, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval.

Tovább a recepthez

Cigánytészta

2017. október 02.
Cigánytészta

A kockára vágott csirkecombból a hagyma és a szalonna felhasználásával egy klasszikus csirkepörköltet készítünk. Kifőzzük a tésztát, de nem teljesen főzzük meg csak háromnegyedig. Közvetlenül a tálalás előtt a lecsöpögtetett tésztát összeforraljuk a csirkepörkölttel és a kockára vágott paprikával, paradicsommal. Frissen őrölt borssal és a felkarikázott újhagymával ízesítjük, ízlés szerint némi csípős paprikát is tehetünk […]

Tovább a recepthez

Cimetkrofni

2017. október 11.
Cimetkrofni

A tejfölben 2 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, majd a tojások sárgájával tésztát dagasztunk belőle. A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a puha vaj egyharmadával. Ezután következik a tészta hajtogatása. A kinyújtott tésztát hosszában középig behajtjuk jobbról és balról is, majd ezt félbe hajtjuk. Hagyjuk 20 percig pihenni. Újra nyújtjuk, és a második […]

Tovább a recepthez

Cipóban tálalt gidaleves

2014. március 07.
Cipóban tálalt gidaleves

A húst kicsontozzuk, és csontokból levet főzünk.

Tovább a recepthez

Cirkos kalács

2014. október 03.
Cirkos kalács

Az élesztőt kevés langyos tejben…

Tovább a recepthez

Citromkrém

2015. február 20.
Citromkrém

A tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet, a puha vajat, majd géppel jól kikeverjük.

Tovább a recepthez

Csákvári mustáros-tejfölös szelet

2016. április 01.
Csákvári mustáros-tejfölös szelet

A hússzeletek egyik felét meghintjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával….

Tovább a recepthez

Csalánfőzelék

2015. december 18.
Csalánfőzelék

A csalánt forró vízben (akkor nem csíp) alaposan megmossuk, a leveleit leszedjük, majd apróra vágjuk.

Tovább a recepthez

Csalános lepény

2013. augusztus 09.

A frissen szedett csalánlevelet apróra vágjuk, és kevés zsiradékon.

Tovább a recepthez

Csalános pogácsa

2017. május 16.
Csalános pogácsa

A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk a sót. Az élesztőt egy kis vízben felfuttatjuk egy kevés cukorral, majd ezt is a lisztekhez adjuk. Az egészet összegyúrjuk, majd egy kicsit kinyújtjuk. A leforrázott csalánt közben feldaraboljuk, és a kinyújtott tésztára terítjük. Ezután feltekerjük, mintha kalácsot készítenénk, és a két végét középre, egymásra hajtjuk. Hagyjuk pihenni, kelni. Picit több […]

Tovább a recepthez

Csalános, túrós felfújt

2017. május 08.
Csalános, túrós felfújt

Tegyük a zsenge csalánleveleket egy pár percre sós forró vízbe! Miután összeestek, egy szűrőkanállal kiszedjük a leveleket, és vágódeszkán összevagdossuk őket. 3 db zsemlét felvágunk, és megöntözzük tejjel. Feltörjük a tojásokat, és szétválasztjuk a sárgájukat a fehérjétől. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy tálban összekeverjük a csalánt, a túrót, a tejfölt, a kifacsart, szétnyomkodott zsemléket a […]

Tovább a recepthez

Cseresznye lekvár és dzsem

2014. október 03.
Cseresznye lekvár és dzsem

A cseresznyét megmossuk….

Tovább a recepthez

Cseresznye leves

2014. október 03.
Cseresznye leves

Fél liter vízből…

Tovább a recepthez

Cseresznyelekváros gombóc

2014. október 03.
Cseresznyelekváros gombóc

A burgonyát meghámozzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére