Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 59

Tökmagos kalács

2018. január 04.
Tökmagos kalács

  Az élesztőt elkeverjük egy kevés cukorral és langyos tejjel, és amikor megkelt, hozzáadjuk a liszthez. Ezután tojássárgájával, porcukorral és kb. 1/2 l tejjel, pici sóval jól kidolgozott tésztát készítünk. Mielőtt teljesen összeállna, vajat vagy zsírt teszünk bele, és még egyszer átdolgozzuk, majd letakarva megkelesztjük. Miután  a tészta megkelt, liszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. Ezután megkenjük […]

Tovább a recepthez

Tökmagos, burgonyás kenyér

2016. január 29.
Tökmagos, burgonyás kenyér

Előző este elkészítjük a kovászt. 40 dkg lisztet, 2 dkg élesztőt, 4 dl hideg vizet összekeverünk és hűtőszekrényben 12 órát hagyjuk érni.

Tovább a recepthez

Tökkrémleves

2013. június 07.
Tökkrémleves

A zsenge tököt héjastul negyedeljük,ha már nem annyira zsenge hámozzuk meg és vájjuk ki a magját.

Tovább a recepthez

Tokhalas lepény

2018. május 14.
Tokhalas lepény

A hozzávalókból sós linzertésztát gyúrunk, majd legalább 15 percig hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és a sütőformába helyezzük. 200 fokon kb. 20 perc alatt elősütjük, de figyeljünk rá, hogy súlyozzuk le eközben a tésztát, különben fel fog púposodni. A töltelékhez a tojásokat a tejszínnel, a sóval és a petrezselyemmel összekeverjük, majd a haldarabokat és a spenótot […]

Tovább a recepthez

Tokaji diókenyér

2018. február 19.
Tokaji diókenyér

A cukrot a vajjal és a mézzel lassú tűzön felolvasztjuk. Levesszük a tűzről. Utána hozzáadjuk a diót, majd hozzákeverjük a tejet, a felvert tojást, a lisztet, a sütőport, legvégén pedig az apróra darabolt, édes lében eltett narancshéjat, majd a borecetet. Elkeverjük és egy hosszúkás, 15-20 cm-es sütőformába tesszük sütőpapírra. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, […]

Tovább a recepthez

Tojásos egresszósz

2015. október 26.
Tojásos egresszósz

A megtisztított egrest megpároljuk, leszűrjük.

Tovább a recepthez

Tócsni vagy cicege

2014. április 04.
Tócsni vagy cicege

A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük.

Tovább a recepthez

Toad in the hole

2018. április 23.
Toad in the hole

A tésztához a hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk, míg sima masszát kapunk. A kolbászokat egy jó nehéz vasserpenyőben kevés zsíradékon megsütjük. Ezután a tésztát ráöntjük a forró kolbászra, és azonnal 180 fokos sütőbe tesszük kb. 10-15 percre. A sült hagymát és a zöldhagymákat összekeverjük a mártással. Tálaláskor a mártással meglocsoljuk az elkészült ételt, és mellé is adunk […]

Tovább a recepthez

Tirpák káposzta

2013. július 05.
Tirpák káposzta

A kitorzsázott, megmosott káposztáról 4-5 szép levelet félreteszünk

Tovább a recepthez

Tepertős vakarcs

2016. október 24.
Tepertős vakarcs

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük. 50-75 dkg áttört krumplit kiveszünk belőle, a többit félretesszük. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk…

Tovább a recepthez

Tepertős pogácsa

2014. december 12.
Tepertős pogácsa

A tejben a fél teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

Tovább a recepthez

Tepertős kőttes

2016. február 24.
Tepertős kőttes

A két lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a ledarált sertéstepertőt és összemorzsoljuk.

Tovább a recepthez

Tepertős gömbőke

2016. január 21.
Tepertős gömbőke

A tepertőt ledaráljuk és összedolgozzuk a liszttel, a sóval és annyi vízzel, hogy olyan…

Tovább a recepthez

Tejszínes-vargányás harcsa

2018. december 20.
Tejszínes-vargányás harcsa

A harcsafilét felkockázzuk, sózzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ezután a lepirított harcsakockákat félretesszük, majd a felkockázott vöröshagymát lesütjük. A vargányaszeleteket rátesszük, zsírjára pirítjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, végül felöntjük a tejszínnel, és megforraljuk. Erre helyezzük a megpirított harcsakockákat, rászeljük a friss bazsalikomot és a felaprózott fokhagymát is hozzáadjuk. Ízlés szerint sóval ízesítjük, és rövid, 6-8 […]

Tovább a recepthez

Tejszínes, vargányás bika erénye

2016. február 12.
Tejszínes, vargányás bika erénye

A bikaherét 2-3 percig forró vízben megabáljuk….

Tovább a recepthez

Tejszínes kukoricaleves sajtgombóccal

2014. január 29.
Tejszínes kukoricaleves sajtgombóccal

Kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére