Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 59

Francia tojásleves

2013. február 14.
Francia tojásleves

A megtisztított sárgarépát lereszeljük a finomfogú reszelőn, ugyanezen a hagymát is, a főtt tojásokat pedig a nagyfogú reszelőn reszeljük le, a snidlinget apróra vágjuk. Volt, hogy újhagymával készítettem. A vajból egy kanál liszttel zsemleszínű rántást készítünk.

Tovább a recepthez

Paradicsomos csorba, húsgombóccal

2013. február 14.
Paradicsomos csorba, húsgombóccal

A húsgombócokhoz a darált húst összekeverjük a tojással és sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Az apróra vágott vöröshagymát forrásban lévő vízbe tesszük, majd az apró gombócokat is hozzáadjuk és lassan forraljuk, hogy szét ne essenek.
A sárgarépát, petrezselymet kockára vágjuk és a többi zöldséggel együtt kevés zsiradékon sóval, borssal ízesítve picit megpároljuk, majd a gombócokhoz adjuk.

Tovább a recepthez

Lencsegulyás

2013. február 14.
Lencsegulyás

A lencsét 3-4 órával a főzés előtt beáztatjuk. A sárgarépát és a fehér répát megtisztítjuk, majd kb. 2 cm hosszú, vékony hasábokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az apróra vágott fokhagymát olajon megpirítjuk, liszt és pirospaprika hozzáadásával rántást készítünk belőle.

Tovább a recepthez

Paradicsomos káposztaleves füstölthússal

2013. február 14.
Paradicsomos káposztaleves füstölthússal

A leves készítési módját alapvetően a két alapanyag határozza meg. A hús, és a káposzta.
A savanyú káposzta jóval markánsabb ízzel rendelkezik, szükség esetén mossuk ki, mielőtt feltesszük főzni, nehogy túl savanyú legyen. Kóstoljuk meg, ha szükséges áztassuk ki hideg vízben.
Abban az esetben, ha füstölt húst használunk, külön sok vízben megfőzzük kuktában.

Tovább a recepthez

Erdélyi poéka leves

2013. február 14.
Erdélyi poéka leves

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, belerakjuk a felaprított zöldségeket, kicsit pirítjuk (én szeretem ha kissé megpirul a sárgarépa, mivel finom édeskés ízt kap),aztán beletehetjük a felkockázott húst. A husival addig pirítgatjuk, amíg a hús ki nem fehéredik, én ezt követően alá szoktam önteni egy kis bögre vizet, és lefedve párolom.

Tovább a recepthez

Marhaszív leves zsemlegombóccal

2013. február 15.
Marhaszív leves zsemlegombóccal

1 dl repce olajat melegítünk, 3 evőkanál cukrot karamellizálunk benne, majd 2 ek. sűrített paradicsomot és 2 ek. mustárt pirítunk benne 1 percig, aztán két nagy fej, durvára vágott hagymát párolunk rajta 5-6 percig. Erre kb. 1 kg-nyi marhaszívet, nagy darabokba hagyva teszünk és felöntjük húslevessel, esetleg vízzel, ha nincs alaplé.

Tovább a recepthez

Gulyás leves

2013. február 15.
Gulyás leves

A szalonnákat apró kockákra vágjuk, a húst kb 2-3 cm-es kockákra vágjuk, a répát és fehérrépát nem vékony karikára vágjuk (0,5 cm), a hagymát elég durvára karikázni, a teatojásban elhelyezzük a borsot és a boróka bogyót, a fokhagymát finomra aprítjuk késsel a paradicsomot felnégyeljük .
Miután mindent előkészítettünk jöhet a főzés.

Tovább a recepthez

Brokkolikrémleves

2013. február 15.
Brokkolikrémleves

Kevés oliva olajos sós vízben puhára fözzük a brokkolit. Miután megfőtt össze turmixoljuk majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát, mustárt, borsot, tejet és a lisztet tejszínnel besűrítjük kb.: 20 percig főzzük folyamatos keverés mellet.

Tovább a recepthez

Petikém-féle húsleves

2013. február 15.
Petikém-féle húsleves

A marhahúst a megfelelő előkészítés után 24 órára elteszem a hűtőbe, hogy

Tovább a recepthez

Hagymaleves

2013. február 15.
Hagymaleves

A hagymákat felszeletelem csíkokra, olívaolajon megpárolom, (kicsit túl is pirítom), ha megpirult rárakom a kanál lisztet, kicsit dinsztelem, sózom, borsozom, ráöntöm a bort és elforralom az alkoholt belőle majd felöntöm húsalaplével és belerakom a mustárt. 20 percet főzöm.
Reszelt sajttal, pirított zsemlekockával tálalom és még apróra vágott petrezselyem zöldet szórok rá.
Elkészítési idő: kb.: 40 perc.

Tovább a recepthez

Betyár zöldbab leves

2013. február 15.
Betyár zöldbab leves

A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott
hagymát, üvegesre párolom.
Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott,
felszeletelt zöldpaprika és a meghámozott kockára vágott paradicsom.
Egy kicsit együtt pirítjuk majd a piros paprika esetleg egy kis piros arany
és felöntjük 1 l vízzel.Ízlés szerint leves kocka mehet bele.

Tovább a recepthez

Laskatésztás gombaleves

2013. február 15.
Laskatésztás gombaleves

A zöldségeket megtisztítjuk-mossuk, majd a sárgarépát karikára, a petrezselyemgyökeret, a zellert meg a hagymát apró kockákra vágjuk. A gombát felszeleteljük. Egy fazékba kevés sóval feltesszük a zöldségeket főni. Amikor a zöldségek már félig megpuhultak olajon megdinszteljük a hagymát és párhuzamosan egy másik serpenyőben a lebbencstésztát is kicsit megpirítjuk.

Tovább a recepthez

Csirkeaprólék leves

2013. február 15.
Csirkeaprólék leves

A csirkeaprólékot megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a zöldségeket felaprítjuk.

Tovább a recepthez

Rántott leves

2013. február 15.
Rántott leves

A zsíron megfuttatjuk az őrölt köményt, a fokhagymát majd a liszttel rántást készítünk.

Tovább a recepthez

Leves indiai madárfészekből

2013. február 15.
Leves indiai madárfészekből

A rizst feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi és tulajdonképpen szétfőzzük.

Tovább a recepthez

Aszalt szilvás korhelyleves

2013. február 19.
Aszalt szilvás korhelyleves

70 dkg savanyú káposztát 2 liter vízben felteszek főni.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére