Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 59

Töltött nyelv almás-tormás krumplipürével

2019. május 22.
Töltött nyelv almás-tormás krumplipürével

A nyelvet megforrázzuk, megtisztítjuk (bőrét lehúzzuk), majd sós vízben puhára főzzük. Amíg kihűl, megtisztítjuk a gombát, majd apró darabokra vágjuk a petrezselyemmel együtt. Egy kicsi olajon sóval és borssal megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha kihűlt, reszelt sajttal és tejföllel összekeverjük. A nyelvet 3-4 mm-es szeletekre vágjuk, majd a szeleteket megkenjük a gombás töltelékkel. Egyet-egyet összeragasztunk, […]

Tovább a recepthez

Töltött marhaszív

2013. december 28.

A kettévágott marhaszívet kiterítjük és éles késsel egy vékony szeletet levágunk a tetejéről…

Tovább a recepthez

Töltött libanyak

2014. február 28.

A libamellről a bőrének a felét és az alatta lévő hájat lefejtjük…

Tovább a recepthez

Töltött káposzta nádudvari módra

2015. március 20.
Töltött káposzta nádudvari módra

A káposzták külső leveleit levesszük, torzsájukat kivágjuk.

Tovább a recepthez

Töltött káposzta marhapörkölttel

2016. március 11.
Töltött káposzta marhapörkölttel

Először a marhapörköltet tesszük fel főni, mert a marhahúsnak jóval több…..

Tovább a recepthez

Töltött jalapeno

2015. január 16.
Töltött jalapeno

A paprikát megmossuk, a szárát levágjuk majd félbevágjuk.

Tovább a recepthez

Töltött galambbal töltött, egyben sült nyúl

2016. április 29.
Töltött galambbal töltött, egyben sült nyúl

3-4 evőkanál majorannát sóval és másfél kávéskanál borssal összekeverünk és bekenjük vele……

Tovább a recepthez

Töltött galamb

2015. november 06.
Töltött galamb

A darált húst, a májat, a tojások sárgáját, a kinyomkodott zsemléket összekeverjük, a tojás fehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan a masszához adjuk.

Tovább a recepthez

Töltött fürj

2016. március 23.
Töltött fürj

A zsömléket tejbe áztatjuk ……

Tovább a recepthez

Töltött fácánmell

2014. április 04.
Töltött fácánmell

A fácánmelleket lefejtjük a csontról, levesszük a bőrét…

Tovább a recepthez

Töltött édesburgonya

2016. június 02.
Töltött édesburgonya

A batátákat néhányszor megböködjük, majd 200° C-on 50 percig sütjük. Akkor jó, ha szépen megpuhul a húsa. Ezután hagyjuk hűlni, majd hosszában kettévágjuk.

Tovább a recepthez

Töltött cukkini

2013. június 07.
Töltött cukkini

A cukkinit megmossuk, a szárát eltávolítjuk.

Tovább a recepthez

Töltött csuka

2015. október 30.
Töltött csuka

Mielőtt a halat megsütnénk, előtte 1-2 nappal bepácoljuk.

Tovább a recepthez

Töltött bárány “Gálna módra!”

2017. május 05.
Töltött bárány "Gálna módra!"

A legnehezebb része az elkészítésnek az, hogy a bárányelőt ki kell csontozni. Az comb alsó részét levágom, az előt lefektetve, a gerinc mellett elkezdem a kicsontozást, eltávolítva a lapocka csontját is. Az eredmény egy majdnem tökéletesen téglalap alakú húsdarab. Ezt mindkét oldalán sózom, borsozom, majd félreteszem, míg a töltelék elkészül. A töltelékhez megabálom a belsőségeket, […]

Tovább a recepthez

Töltött árdé

2013. november 08.

A szalonnát összevágjuk, zsírjára pirítjuk.

Tovább a recepthez

Tökpörkölt

2012. április 19.
Tökpörkölt

A tököket meghámozzuk, és felkockázzuk, majd picit megsózzuk és állni hagyjuk. Az olajban megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, valamint az egyik gerezd fokhagymát. Ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát és a sózott tökkockákat, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tököt. Ízlés szerint sózzuk, és kb 15 perc alatt puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, rádobunk még egy felaprított fokhagymagerezdet, és már tálalhatunk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére