Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 59

Batáta röszti céklakrémmel

2013. január 18.
Batáta röszti céklakrémmel

Az édesburgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük.

Tovább a recepthez

Vitaminsaláta batátával

2013. január 18.
Vitaminsaláta batátával

A savanyított káposztát kicsit átmossuk, majd lecsöpögtetjük.

Tovább a recepthez

Batáta kenőke

2013. január 18.
Batáta kenőke

A batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt a héját lehúzzuk, és pürésítjük Összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott lilahagymával, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Kenyérre kenve tálaljuk.

Tovább a recepthez

Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival

2013. január 18.
Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival

A csirkemellet csíkokra vágjuk, és enyhén megsózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, majd a batátát is hozzátesszük, lefedjük és együtt főzzük tovább.

Tovább a recepthez

Hájas tészta

2013. január 25.
Hájas tészta

Először a kalácstésztát készítjük el. A szobahőmérsékletű lisztet összekeverjük a kevés tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, a cukorral, csipet sóval, a lágy vajjal, a langyos tejjel és tésztát dagasztunk.

Tovább a recepthez

Káposztás kelt gombóc

2013. január 25.
Káposztás kelt gombóc

A húsos szalonnát vágjuk kockára, és egy nagyobb lábasban olvasszuk meg, de ne süssük pirosra. Ha kiolvadt a zsírja, dobjuk rá az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg. Utána tegyük bele a falaprított húst, pirítsuk meg, majd a 8-10 cm-es darabokra vágott kolbászokat is tegyük bele, és süssük át.

Tovább a recepthez

Tejes, rumos forró ital

2013. január 29.
Tejes, rumos forró ital

A tejet felforraljuk, majd lezárjuk. A 3 tojás sárgáját….

Tovább a recepthez

Mocsoládi álom

2013. február 01.
Mocsoládi álom

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk….

Tovább a recepthez

Lakodalmi csibeleves

2013. február 01.
Lakodalmi csibeleves

Ezt a levest úgy kezdjük főzni, mint a halászlét.

Tovább a recepthez

Nyúlragu leves

2013. február 14.
Nyúlragu leves

Egy fej vöröshagymát apróra vágunk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzátesszük a nyúlhúst. A háját is hozzátehetjük, úgy még ízletesebb, és kevesebb zsiradék kell. Nagyon kevés vizet öntünk alá, hogy párolódjon.
Amikor kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a borsót, egy csipetnyi cukrot szórunk rá, hogy roppanós maradjon, majd a többi zöldséget is, feldarabolva.

Tovább a recepthez

Maroshegyi gombócleves

2013. február 14.
Maroshegyi gombócleves

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni.Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát.

Tovább a recepthez

Tárkonyos raguleves

2013. február 14.
Tárkonyos raguleves

A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárkonyt, és felöntjük vízzel.

Tovább a recepthez

Hódmezővásárhelyi fülesleves, túrógombóccal

2013. február 14.
Hódmezővásárhelyi fülesleves, túrógombóccal

A hozzávaló zöldségeket és a húst felvágom apró kockákra. A két evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és a felkockázott vöröshagymát kicsit megpirítom. Majd hozzáadom a húst és a zöldségeket, majd néhány percig tovább pirítom. Megszórom liszttel, sóval, borssal tárkonnyal és tűzről lehúzva összekeverem.

Tovább a recepthez

Savanyú, ejtett tojásleves

2013. február 14.
Savanyú, ejtett tojásleves

4-5 db babérlevéllel oda rakjuk főni a kockára vágott krumplit a nagyobb darabokra vágott kolbásszal. Sózzuk a levest, majd amikor megfőtt a krumpli 1 kanál ecettel ízesítjük a levest és tejfölös habarással sűrítjük. Forrásban lévő levesbe 4-5 tojást bele engedünk és még 5 percig főzzük míg összeáll a tojás.

Tovább a recepthez

Pirított hagymás burgonyakrémleves

2013. február 14.
Pirított hagymás burgonyakrémleves

A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. A kisebb fej hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzá adjuk a leveszöldségeket. Pár percig pirítjuk, amíg megérezzük az édes illatukat, azután hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük a vízzel/alaplével. Puhára főzzük a zöldségeket, azután botmixerrel pürésítjük a levesünket, ha túl sűrűnek találnánk, vízzel hígítjuk; majd sózzuk-borsozzuk.

Tovább a recepthez

Cékla krémleves

2013. február 14.
Cékla krémleves

A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk. A céklákat meghámozzuk, kisebb kockákra feldaraboljuk, a hagymára dobjuk, és átforgatjuk. Felengedjük kb. ¾ liter vízzel és ízlés szerint teszünk hozzá egy húsleves kockát. Beletesszük a meghámozott és felaprított burgonyát és almát, sózzuk és lefedve kb. 1 óra alatt megfőzzük.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére