Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 53 54 55 56 57 58 59

Laskagomba pástétom

2012. június 01.
Laskagomba pástétom

A gombát feldaraboljuk, és az apróra vágott vöröshagymával kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük majd összeturmixoljuk, és kész a pástétom.

Tovább a recepthez

Fenyőrügy szörp

2012. június 01.
Fenyőrügy szörp

A fenyőrügyet akkor szedjük, amikor még friss zöld színű és nem fás. 1 kg fenyőrügyet megmosunk és felteszünk főni, kétszer annyi vízzel, a cukorral és a citrom kifacsart levével.

Tovább a recepthez

Gombás harcsapaprikás

2012. június 01.
Gombás harcsapaprikás

A vöröshagymát kockára vágjuk, és olajon egy kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a falatokra darabolt gombát, együtt megpirítjuk, enyhén sózzuk.

Tovább a recepthez

Gombaleves

2012. június 01.
Gombaleves

A gombákat óvatosan mossuk meg, tisztítsuk meg és falatnyi darabokra vágjuk össze. (A gyapjas tintagombát mindenképpen frissen kell fogyasztani, mert két nap elteltével tintaszerűen szétfolyik.) A sárgarépát, a fehérrépát kicsit vastagabb karikára vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát is daraboljuk fel.

Tovább a recepthez

Bodzaszörp

2012. május 25.
Bodzaszörp

A szörp készítéséhez azt a virágot célszerű leszedni, amelyiknek virágpor található a tetején…

Tovább a recepthez

Eper chutney (csatni)

2012. május 25.
Eper chutney (csatni)

Az epret megmossuk majd felaprítjuk. A répát meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk…

Tovább a recepthez

Eperszörp

2012. május 25.
Eperszörp

Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk és csumázzuk, majd üvegedényben összeturmixoljuk.

Tovább a recepthez

Eperdzsem

2012. május 25.
Eperdzsem

Az epreket alapos, többszöri mosás után megtisztítjuk, és egy nagyobb, 6-7 literes fazékba rétegezzük a cukorral…

Tovább a recepthez

Tejszínes eperleves, hidegen

2012. május 24.
Tejszínes eperleves, hidegen

A megmosott, megtisztított földieperhez hozzáadjuk a cukrot botmixerrel pépesre aprítjuk, majd átszűrjük…

Tovább a recepthez

Eper bomba

2012. május 24.
Eper bomba

A 6 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk, egy tepsiben vékonyra simítjuk és kisütjük. Ha kihűlt, vékonyan megkenjük eperlekvárral és feltekerjük. 1 cm széles darabokat vágunk belőle és üvegtálba, melyet előzőleg kibéleltünk fóliával, egymás mellé helyezve az alját és az oldalát is körberakjuk…

Tovább a recepthez

Szalonnás, hagymás quiche

2012. május 18.
Szalonnás, hagymás quiche

Először a tésztát készítjük el.

Tovább a recepthez

Fűszeres csirkeszárnyak

2012. május 18.
Fűszeres csirkeszárnyak

A megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.

Tovább a recepthez

Farsangi fánk

2012. május 18.
Farsangi fánk

A lisztet fél óráig meleg helyen tartjuk, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a sót, az olvaszott vajat és a cukrot.

Tovább a recepthez

Epres túrótorta

2012. május 18.
Epres túrótorta

A darált kekszet a vajjal és az eperdzsemmel egy tálban elmorzsoljuk, és kis tejet adunk hozzá, majd összegyúrjuk.

Tovább a recepthez

Szalonnába tekert sült spárga

2012. május 17.
Szalonnába tekert sült spárga

A sárgarépát és a spárgát 5 percig sós, cukros enyhén citromos vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük…

Tovább a recepthez

Túrós spárgedesszert eperrel

2012. május 17.
Túrós spárgedesszert eperrel

Cukros, citromos vízben, melyben ízlés szerint citromkarikákat is teszünk, a meghámozott, 2 cm-es darabokra vágott fehér spárgát körülbelül 10 percig főzzük, majd kihűtjük…

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére