Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Birsalma chutney
2015. január 30.A chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is.
Bio darálós keksz
2014. január 13.A hozzávalókhoz csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy morzsalékos állagú tésztát kapjunk.
Bikk-makk kökénykoszorú
2019. január 07.1 dl tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd megvárjuk, hogy felfusson. A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd végül a felfutatott élesztőt is. Fényesre dagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha egy gombócba összeáll, és elválik az edény falától. 40 percig letakarva kelesztjük egy olajjal kikent edényben. A megkelt tésztát vékonyra, 2-3 mm vastagságúra […]
Betyár zöldbab leves
2013. február 15.A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott
hagymát, üvegesre párolom.
Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott,
felszeletelt zöldpaprika és a meghámozott kockára vágott paradicsom.
Egy kicsit együtt pirítjuk majd a piros paprika esetleg egy kis piros arany
és felöntjük 1 l vízzel.Ízlés szerint leves kocka mehet bele.
Beregi csirke füstölt parenyicával és snidlinggel töltve, baconnal göngyölve
2017. november 13.A csirkét szétbontjuk – a mellet és a combfilét fogjuk megtölteni. Ehhez a mellet megnyitjuk, a combjából kivesszük a felső csontot. A húsokat megszórjuk apróra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk, majd natúr, füstölt parenyicaszeleteket helyezünk rájuk, és az egészet összetekerjük, majd baconba csomagoljuk. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, ebbe helyezzük bele a megtöltött húsokat, majd 160 […]
Becsinált leves
2016. január 29.A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük…
Bébi csülök préselve
2019. február 18.Készítünk egy fűszeres abalevet szemes borssal, sóval, babérlevéllel. Amikor lassan forrni kezd a lé, belehelyezzük a malacdarabokat, és addig hagyjuk benne, amíg könnyen leszedhető nem lesz a csontról. ( kb 2 és fél – 3 óra ) Közben furmintban feltesszük a rózsaborsot főni. Amikor puhulni kezd, lezárjuk a tüzet. Ha a húsok megfőttek, még melegen […]
Bazsalikomos tejberizs, friss bazsalikommal és erdei gyümölcs lekvárral
2015. június 12.A felforrósított tejben, lassú tűzön puhára főzzük a rizst, mintha tejberizst főznénk. Reszelt citromhéjjal, vaníliával és cukorral ízesítjük.
Bazsalikomos pesto
2015. szeptember 25.A bazsalikom száráról szedjük le a leveleket, mert ehhez a pestohoz csak a leveleket használjuk.
Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival
2013. január 18.A csirkemellet csíkokra vágjuk, és enyhén megsózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, majd a batátát is hozzátesszük, lefedjük és együtt főzzük tovább.
Batátás cannoli
2013. január 18.A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét.
Batáta röszti céklakrémmel
2013. január 18.Az édesburgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük.
Batáta pástétom
2014. január 16.A batátát tisztítsuk meg, és sütőben a fokhagymával együtt süssük meg.
Batáta kenőke
2013. január 18.A batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt a héját lehúzzuk, és pürésítjük Összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott lilahagymával, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Kenyérre kenve tálaljuk.
Báránysült főtt burgonyával és babsalátával
2012. október 05.A salátához a babot előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Másnap főzzük puhára, a vízbe tegyünk kevés sót és babérlevelet.
Bárányragu
2015. december 18.A húst apró kockára vágjuk és kevés zsiradékon fehéredésig pirítjuk.