Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 52 53 54 55 56 57 58 59

Beregi csirke füstölt parenyicával és snidlinggel töltve, baconnal göngyölve

2017. november 13.
Beregi csirke füstölt parenyicával és snidlinggel töltve, baconnal göngyölve

A csirkét szétbontjuk – a mellet és a combfilét fogjuk megtölteni. Ehhez a mellet  megnyitjuk, a combjából kivesszük a felső csontot. A húsokat megszórjuk apróra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk, majd natúr, füstölt parenyicaszeleteket helyezünk rájuk, és az egészet összetekerjük, majd baconba csomagoljuk. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, ebbe helyezzük bele a megtöltött húsokat, majd 160 […]

Tovább a recepthez

Becsinált leves

2016. január 29.
Becsinált leves

A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük…

Tovább a recepthez

Bébi csülök préselve

2019. február 18.
Bébi csülök préselve

Készítünk egy fűszeres abalevet szemes borssal, sóval, babérlevéllel. Amikor lassan forrni kezd a lé, belehelyezzük a malacdarabokat, és addig hagyjuk benne, amíg könnyen leszedhető nem lesz a csontról. ( kb 2 és fél – 3 óra ) Közben furmintban feltesszük a rózsaborsot főni. Amikor puhulni kezd, lezárjuk a tüzet. Ha a húsok megfőttek, még melegen […]

Tovább a recepthez

Bazsalikomos tejberizs, friss bazsalikommal és erdei gyümölcs lekvárral

2015. június 12.
Bazsalikomos tejberizs, friss bazsalikommal és erdei gyümölcs lekvárral

A felforrósított tejben, lassú tűzön puhára főzzük a rizst, mintha tejberizst főznénk. Reszelt citromhéjjal, vaníliával és cukorral ízesítjük.

Tovább a recepthez

Bazsalikomos pesto

2015. szeptember 25.
Bazsalikomos pesto

A bazsalikom száráról szedjük le a leveleket, mert ehhez a pestohoz csak a leveleket használjuk.

Tovább a recepthez

Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival

2013. január 18.
Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival

A csirkemellet csíkokra vágjuk, és enyhén megsózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, majd a batátát is hozzátesszük, lefedjük és együtt főzzük tovább.

Tovább a recepthez

Batátás cannoli

2013. január 18.
Batátás cannoli

A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét.

Tovább a recepthez

Batáta röszti céklakrémmel

2013. január 18.
Batáta röszti céklakrémmel

Az édesburgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük.

Tovább a recepthez

Batáta pástétom

2014. január 16.
Batáta pástétom

A batátát tisztítsuk meg, és sütőben a fokhagymával együtt süssük meg.

Tovább a recepthez

Batáta kenőke

2013. január 18.
Batáta kenőke

A batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt a héját lehúzzuk, és pürésítjük Összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott lilahagymával, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Kenyérre kenve tálaljuk.

Tovább a recepthez

Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

2012. október 05.
Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

A salátához a babot előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Másnap főzzük puhára, a vízbe tegyünk kevés sót és babérlevelet.

Tovább a recepthez

Bárányragu

2015. december 18.
Bárányragu

A húst apró kockára vágjuk és kevés zsiradékon fehéredésig pirítjuk.

Tovább a recepthez

Báránymájjal és bulgurral töltött padlizsán

2017. május 03.
Báránymájjal és bulgurral töltött padlizsán

A bulgurt megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben 10 perc alatt készre főzzük. A hagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát valamint a padlizsánok kivájt belsejét, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és a római köményt, majd az apró kockára vágott májat, és kb. 3-5 percen keresztül pirítjuk. Ha kész, lezárjuk, hozzákeverjük a […]

Tovább a recepthez

Báránygulyás

2015. április 03.
Báránygulyás

A zsírt tegyük egy fazékba és adjuk hozzá a szemes köményt.

Tovább a recepthez

Bárányburger

2015. április 03.
Bárányburger

A darált húst keverjük alaposan össze a fűszerekkel, majd formázzunk belőlük 4 egyforma pogácsát.

Tovább a recepthez

Barackos lepény

2015. szeptember 18.
Barackos lepény

Először elkészítjük a kelt tésztát. Az élesztőt kevés langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére