Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 52 53 54 55 56 57 58 59

Birsalma chutney

2015. január 30.
Birsalma chutney

A chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is.

Tovább a recepthez

Bio darálós keksz

2014. január 13.

A hozzávalókhoz csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy morzsalékos állagú tésztát kapjunk.

Tovább a recepthez

Bikk-makk kökénykoszorú

2019. január 07.
Bikk-makk kökénykoszorú

1 dl tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd megvárjuk, hogy felfusson. A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd végül a felfutatott élesztőt is. Fényesre dagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha egy gombócba összeáll, és elválik az edény falától. 40 percig letakarva kelesztjük egy olajjal kikent edényben. A megkelt tésztát vékonyra, 2-3 mm vastagságúra […]

Tovább a recepthez

Betyár zöldbab leves

2013. február 15.
Betyár zöldbab leves

A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott
hagymát, üvegesre párolom.
Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott,
felszeletelt zöldpaprika és a meghámozott kockára vágott paradicsom.
Egy kicsit együtt pirítjuk majd a piros paprika esetleg egy kis piros arany
és felöntjük 1 l vízzel.Ízlés szerint leves kocka mehet bele.

Tovább a recepthez

Beregi csirke füstölt parenyicával és snidlinggel töltve, baconnal göngyölve

2017. november 13.
Beregi csirke füstölt parenyicával és snidlinggel töltve, baconnal göngyölve

A csirkét szétbontjuk – a mellet és a combfilét fogjuk megtölteni. Ehhez a mellet  megnyitjuk, a combjából kivesszük a felső csontot. A húsokat megszórjuk apróra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk, majd natúr, füstölt parenyicaszeleteket helyezünk rájuk, és az egészet összetekerjük, majd baconba csomagoljuk. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, ebbe helyezzük bele a megtöltött húsokat, majd 160 […]

Tovább a recepthez

Becsinált leves

2016. január 29.
Becsinált leves

A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük…

Tovább a recepthez

Bébi csülök préselve

2019. február 18.
Bébi csülök préselve

Készítünk egy fűszeres abalevet szemes borssal, sóval, babérlevéllel. Amikor lassan forrni kezd a lé, belehelyezzük a malacdarabokat, és addig hagyjuk benne, amíg könnyen leszedhető nem lesz a csontról. ( kb 2 és fél – 3 óra ) Közben furmintban feltesszük a rózsaborsot főni. Amikor puhulni kezd, lezárjuk a tüzet. Ha a húsok megfőttek, még melegen […]

Tovább a recepthez

Bazsalikomos tejberizs, friss bazsalikommal és erdei gyümölcs lekvárral

2015. június 12.
Bazsalikomos tejberizs, friss bazsalikommal és erdei gyümölcs lekvárral

A felforrósított tejben, lassú tűzön puhára főzzük a rizst, mintha tejberizst főznénk. Reszelt citromhéjjal, vaníliával és cukorral ízesítjük.

Tovább a recepthez

Bazsalikomos pesto

2015. szeptember 25.
Bazsalikomos pesto

A bazsalikom száráról szedjük le a leveleket, mert ehhez a pestohoz csak a leveleket használjuk.

Tovább a recepthez

Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival

2013. január 18.
Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival

A csirkemellet csíkokra vágjuk, és enyhén megsózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, majd a batátát is hozzátesszük, lefedjük és együtt főzzük tovább.

Tovább a recepthez

Batátás cannoli

2013. január 18.
Batátás cannoli

A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét.

Tovább a recepthez

Batáta röszti céklakrémmel

2013. január 18.
Batáta röszti céklakrémmel

Az édesburgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük.

Tovább a recepthez

Batáta pástétom

2014. január 16.
Batáta pástétom

A batátát tisztítsuk meg, és sütőben a fokhagymával együtt süssük meg.

Tovább a recepthez

Batáta kenőke

2013. január 18.
Batáta kenőke

A batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt a héját lehúzzuk, és pürésítjük Összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott lilahagymával, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Kenyérre kenve tálaljuk.

Tovább a recepthez

Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

2012. október 05.
Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

A salátához a babot előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Másnap főzzük puhára, a vízbe tegyünk kevés sót és babérlevelet.

Tovább a recepthez

Bárányragu

2015. december 18.
Bárányragu

A húst apró kockára vágjuk és kevés zsiradékon fehéredésig pirítjuk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére