Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 52 53 54 55 56 57 58 59

Dióbél befőtt

2012. november 06.
Dióbél befőtt

Erre a célra a szedési érettség kezdetén szedjük le a diót. Ekkor kezd a zöld burok felrepedni és a csonthéjtól elválni, a magbél még zsenge és könnyen megválik a hártyájától.

Tovább a recepthez

Habos, almás pite

2012. október 31.
Habos, almás pite

A tésztához valókat összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy éjszakát pihentetjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.

Tovább a recepthez

Pulykakása

2012. október 31.
Pulykakása

A húsféléket megmossuk, pici kocka alakúra daraboljuk. A hagymát megpucoljuk…

Tovább a recepthez

Busa hússal készített töltött káposzta

2012. október 26.
Busa hússal készített töltött káposzta

A húst a megtisztított fokhagymával és a vöröshagymával együtt ledaráljuk.

Tovább a recepthez

Busa pástétom

2012. október 26.
Busa pástétom

A busa húsát lefejtjük a csontról, és a nagyobb szálkákat is eltávolítjuk.

Tovább a recepthez

Sült paprika saláta

2012. október 19.
Sült paprika saláta

A paprikákat megsütjük, a héjukat lehúzzuk.

Tovább a recepthez

Ajvár

2012. október 19.
Ajvár

Először a padlizsánt sütjük meg. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját és felaprítjuk.

Tovább a recepthez

Töltött paprika

2012. október 19.
Töltött paprika

A paprikákat megmossuk kicsumázzuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, ízlés szerint pirospaprikát, borsot és sót teszünk bele. Beletöltjük a paprikákba és egy fazékba, lehetőleg a töltött felükkel felállítva helyezzük bele. Ezután öntjük rá a paradicsomlevet, sózzuk, ha valaki édesen szereti akkor kevés cukorral ízesítse.

Tovább a recepthez

Pisztráng csorba

2012. október 12.
Pisztráng csorba

Alaplevet főzünk a pisztráng fejéből, farkából és a füstölt pisztrángból…

Tovább a recepthez

Csöröge fánk

2012. október 12.
Csöröge fánk

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk…

Tovább a recepthez

Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

2012. október 05.
Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

A salátához a babot előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Másnap főzzük puhára, a vízbe tegyünk kevés sót és babérlevelet.

Tovább a recepthez

Juhtúrós puliszka

2012. október 05.
Juhtúrós puliszka

A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz.

Tovább a recepthez

Kürtőskalács

2012. szeptember 28.
Kürtőskalács

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, és addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra vágjuk.

Tovább a recepthez

Túrófánk

2012. szeptember 28.
Túrófánk

A lisztet összekeverjük az elmorzsolt túróval…

Tovább a recepthez

Erdélyi töltelékes káposzta

2012. szeptember 28.

A káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, a vastag erezetét elvékonyítjuk.

Tovább a recepthez

Pacalleves

2012. szeptember 28.
Pacalleves

A pacalt alaposan megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére