Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Dióbél befőtt
2012. november 06.Erre a célra a szedési érettség kezdetén szedjük le a diót. Ekkor kezd a zöld burok felrepedni és a csonthéjtól elválni, a magbél még zsenge és könnyen megválik a hártyájától.
Habos, almás pite
2012. október 31.A tésztához valókat összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy éjszakát pihentetjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.
Pulykakása
2012. október 31.A húsféléket megmossuk, pici kocka alakúra daraboljuk. A hagymát megpucoljuk…
Busa hússal készített töltött káposzta
2012. október 26.A húst a megtisztított fokhagymával és a vöröshagymával együtt ledaráljuk.
Busa pástétom
2012. október 26.A busa húsát lefejtjük a csontról, és a nagyobb szálkákat is eltávolítjuk.
Sült paprika saláta
2012. október 19.A paprikákat megsütjük, a héjukat lehúzzuk.
Ajvár
2012. október 19.Először a padlizsánt sütjük meg. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját és felaprítjuk.
Töltött paprika
2012. október 19.A paprikákat megmossuk kicsumázzuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, ízlés szerint pirospaprikát, borsot és sót teszünk bele. Beletöltjük a paprikákba és egy fazékba, lehetőleg a töltött felükkel felállítva helyezzük bele. Ezután öntjük rá a paradicsomlevet, sózzuk, ha valaki édesen szereti akkor kevés cukorral ízesítse.
Pisztráng csorba
2012. október 12.Alaplevet főzünk a pisztráng fejéből, farkából és a füstölt pisztrángból…
Csöröge fánk
2012. október 12.A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk…
Báránysült főtt burgonyával és babsalátával
2012. október 05.A salátához a babot előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Másnap főzzük puhára, a vízbe tegyünk kevés sót és babérlevelet.
Juhtúrós puliszka
2012. október 05.A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz.
Kürtőskalács
2012. szeptember 28.Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, és addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra vágjuk.
Túrófánk
2012. szeptember 28.A lisztet összekeverjük az elmorzsolt túróval…
Erdélyi töltelékes káposzta
2012. szeptember 28.A káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, a vastag erezetét elvékonyítjuk.
Pacalleves
2012. szeptember 28.A pacalt alaposan megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk.