Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 52 53 54 55 56 57 58 59

Sült paprika saláta

2012. október 19.
Sült paprika saláta

A paprikákat megsütjük, a héjukat lehúzzuk.

Tovább a recepthez

Ajvár

2012. október 19.
Ajvár

Először a padlizsánt sütjük meg. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját és felaprítjuk.

Tovább a recepthez

Töltött paprika

2012. október 19.
Töltött paprika

A paprikákat megmossuk kicsumázzuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, ízlés szerint pirospaprikát, borsot és sót teszünk bele. Beletöltjük a paprikákba és egy fazékba, lehetőleg a töltött felükkel felállítva helyezzük bele. Ezután öntjük rá a paradicsomlevet, sózzuk, ha valaki édesen szereti akkor kevés cukorral ízesítse.

Tovább a recepthez

Pisztráng csorba

2012. október 12.
Pisztráng csorba

Alaplevet főzünk a pisztráng fejéből, farkából és a füstölt pisztrángból…

Tovább a recepthez

Csöröge fánk

2012. október 12.
Csöröge fánk

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk…

Tovább a recepthez

Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

2012. október 05.
Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

A salátához a babot előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Másnap főzzük puhára, a vízbe tegyünk kevés sót és babérlevelet.

Tovább a recepthez

Juhtúrós puliszka

2012. október 05.
Juhtúrós puliszka

A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan szórjuk bele a kukoricadarát, majd tovább kevergetve addig főzzük, míg sűrű lesz.

Tovább a recepthez

Kürtőskalács

2012. szeptember 28.
Kürtőskalács

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, és addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra vágjuk.

Tovább a recepthez

Túrófánk

2012. szeptember 28.
Túrófánk

A lisztet összekeverjük az elmorzsolt túróval…

Tovább a recepthez

Erdélyi töltelékes káposzta

2012. szeptember 28.

A káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, a vastag erezetét elvékonyítjuk.

Tovább a recepthez

Pacalleves

2012. szeptember 28.
Pacalleves

A pacalt alaposan megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk.

Tovább a recepthez

Rácponty

2012. szeptember 19.
Rácponty

A pontyot megtisztítjuk, majd 2 centiméterenként beirdaljuk, és a sütés előtt fél órával megsózzuk.

Tovább a recepthez

Krumplis, sajtos pite

2012. június 06.
Krumplis, sajtos pite

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk.

Tovább a recepthez

Bivalyborjú sült

2012. június 06.
Bivalyborjú sült

A húst enyhén sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Egy nagyobb tálat kibélelünk, az oldalát is, néhány káposztalevéllel, majd erre tesszük a húst. A többi zöldséget cikkekre vágjuk és a húsra tesszük, sózzuk és ráöntjük a vörösbort. Fedő alatt kemencében, vagy sütőben készre sütjük…

Tovább a recepthez

Madártej

2012. június 06.
Madártej

A tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral…

Tovább a recepthez

Rókagombás, kacsamájas nudli

2012. június 01.
Rókagombás, kacsamájas nudli

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A rétes liszttel, 6 tojás sárgával és egy egész tojással összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére