Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 51 52 53 54 55 56 57 58 59

Bográcsolt ürühús

2015. november 26.
Bográcsolt ürühús

A szalonnát vékony kakastaréjra vágjuk és a bográcsban lepirítjuk.

Tovább a recepthez

Bogrács

2014. május 22.
Bogrács

A húst közepes kockára vágjuk, és serpenyőben…

Tovább a recepthez

Bodzaszörp

2012. május 25.
Bodzaszörp

A szörp készítéséhez azt a virágot célszerű leszedni, amelyiknek virágpor található a tetején…

Tovább a recepthez

Bodza- és akácvirágból készült limonádé

2013. június 07.
Bodza- és akácvirágból készült limonádé

Bodza- és akácvirágból készült limonádé:

A virágokat tegyük egy üvegbe és annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje.

Tovább a recepthez

Bodag

2016. március 11.
Bodag

Lisztezett nyújtódeszkán még jól átgyúrjuk, és lángos nagyságú, körülbelül fél centi……

Tovább a recepthez

Bobájka (mákos guba)

2015. december 11.
Bobájka (mákos guba)

Másfél dl vízben feloldjuk az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral. Addig egy tálban a liszthez keverjük a maradék cukrot, sót, citromhéjat, majd hozzáaadjuk az 1 dl olajat, a felfuttatott élesztőt, illetve annyi vizet, amennyit a tészta felvesz, és az egészet szép simára dagasztjuk. Kb. egy órát hagyjuk pihenni, majd lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, négyfelé felvágjuk, majd ismét négy felé osztjuk. Ezeket a kis cipókat kisodorjuk, és kis korongokra felvágjuk. Kilisztezett tepsibe teszzük. Előmelegített, forró sütőben (180 fok) kb. 10 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Nem árt a tésztának, ha 1-2 napot szikkad még. Fogyasztás előtt forró vízben puhára főzzük. Arra ügyeljünk, hogy ne ázzon el a tészta. Ezután ízlés szerint cukrozott dióval, mákkal vagy mogyoróval ízesítjük.  

Tovább a recepthez

Blaha Lujza torta

2012. december 14.
Blaha Lujza torta

A diót finomra daráljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a kakaóport…

Tovább a recepthez

Bivalyborjú sült

2012. június 06.
Bivalyborjú sült

A húst enyhén sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Egy nagyobb tálat kibélelünk, az oldalát is, néhány káposztalevéllel, majd erre tesszük a húst. A többi zöldséget cikkekre vágjuk és a húsra tesszük, sózzuk és ráöntjük a vörösbort. Fedő alatt kemencében, vagy sütőben készre sütjük…

Tovább a recepthez

Birsalmával és zöld dió lekvárral töltött barátfüle

2015. január 30.
Birsalmával és zöld dió lekvárral töltött barátfüle

Friss tésztát készítünk. A lisztet a tojásokkal, az olíva olajjal, a porcukorral és a csipet sóval …………..

Tovább a recepthez

Birsalmás, túrós rácsos

2015. január 30.
Birsalmás, túrós rácsos

Az élesztőt, egy csipet cukorral langyos tejben felfuttatjuk.

Tovább a recepthez

Birsalmás bableves

2015. január 30.
Birsalmás bableves

Előző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni.

Tovább a recepthez

Birsalma sajt

2015. január 30.
Birsalma sajt

A birsalmát megmossuk, nem kell meghámozni, felnegyedeljük, a magházakat kivágjuk.

Tovább a recepthez

Birsalma chutney

2015. január 30.
Birsalma chutney

A chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is.

Tovább a recepthez

Bio darálós keksz

2014. január 13.

A hozzávalókhoz csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy morzsalékos állagú tésztát kapjunk.

Tovább a recepthez

Bikk-makk kökénykoszorú

2019. január 07.
Bikk-makk kökénykoszorú

1 dl tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd megvárjuk, hogy felfusson. A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd végül a felfutatott élesztőt is. Fényesre dagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha egy gombócba összeáll, és elválik az edény falától. 40 percig letakarva kelesztjük egy olajjal kikent edényben. A megkelt tésztát vékonyra, 2-3 mm vastagságúra […]

Tovább a recepthez

Betyár zöldbab leves

2013. február 15.
Betyár zöldbab leves

A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott
hagymát, üvegesre párolom.
Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott,
felszeletelt zöldpaprika és a meghámozott kockára vágott paradicsom.
Egy kicsit együtt pirítjuk majd a piros paprika esetleg egy kis piros arany
és felöntjük 1 l vízzel.Ízlés szerint leves kocka mehet bele.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére