Összes receptünk

Összesen 930 recept

Recept gyorskereső

1 51 52 53 54 55 56 57 58 59

Marha steak, kecskesajtos burgonyás céklával

2012. december 07.
Marha steak, kecskesajtos burgonyás céklával

A szürkemarha rekeszizom közepében lévő ínt eltávolítjuk, így két szép darabot kapunk. Kevés olajon egyenletesen körbesütjük, nem szabad szurkálni és lehetőleg ne sózzuk. Ha kész akkor előmelegített sütőben 8-10 percig – a tepsit is tegyük be előre a sütőbe, hogy megmelegedjen, és erre tegyük rá a húst – süssük tovább.

Tovább a recepthez

Francia duplacsoki torta

2012. december 03.
Francia duplacsoki torta

A 9 db egész tojást keverjük el, inkább csak elegyítsük, a 8 evőkanál cukorral….

Tovább a recepthez

Kölesmálé

2012. november 28.
Kölesmálé

Az 50 dkg kölest a 2 liter tejben csipetnyi sóval megfőzzük.

Tovább a recepthez

Lebbencses fordított köleskása

2012. november 28.
Lebbencses fordított köleskása

A szalonnát kockára vágjuk, majd zsírjára pirítjuk.

Tovább a recepthez

Mézes- mustáros csülök

2012. november 08.
Mézes- mustáros csülök

A csülköt először tegyük fel főni annyi vízben, amennyi pont ellepi. Tegyünk a vízbe sót, borsot, 2-3 babérlevelet…

Tovább a recepthez

Dióbél befőtt

2012. november 06.
Dióbél befőtt

Erre a célra a szedési érettség kezdetén szedjük le a diót. Ekkor kezd a zöld burok felrepedni és a csonthéjtól elválni, a magbél még zsenge és könnyen megválik a hártyájától.

Tovább a recepthez

Habos, almás pite

2012. október 31.
Habos, almás pite

A tésztához valókat összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy éjszakát pihentetjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.

Tovább a recepthez

Pulykakása

2012. október 31.
Pulykakása

A húsféléket megmossuk, pici kocka alakúra daraboljuk. A hagymát megpucoljuk…

Tovább a recepthez

Busa hússal készített töltött káposzta

2012. október 26.
Busa hússal készített töltött káposzta

A húst a megtisztított fokhagymával és a vöröshagymával együtt ledaráljuk.

Tovább a recepthez

Busa pástétom

2012. október 26.
Busa pástétom

A busa húsát lefejtjük a csontról, és a nagyobb szálkákat is eltávolítjuk.

Tovább a recepthez

Sült paprika saláta

2012. október 19.
Sült paprika saláta

A paprikákat megsütjük, a héjukat lehúzzuk.

Tovább a recepthez

Ajvár

2012. október 19.
Ajvár

Először a padlizsánt sütjük meg. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját és felaprítjuk.

Tovább a recepthez

Töltött paprika

2012. október 19.
Töltött paprika

A paprikákat megmossuk kicsumázzuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, ízlés szerint pirospaprikát, borsot és sót teszünk bele. Beletöltjük a paprikákba és egy fazékba, lehetőleg a töltött felükkel felállítva helyezzük bele. Ezután öntjük rá a paradicsomlevet, sózzuk, ha valaki édesen szereti akkor kevés cukorral ízesítse.

Tovább a recepthez

Pisztráng csorba

2012. október 12.
Pisztráng csorba

Alaplevet főzünk a pisztráng fejéből, farkából és a füstölt pisztrángból…

Tovább a recepthez

Csöröge fánk

2012. október 12.
Csöröge fánk

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk…

Tovább a recepthez

Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

2012. október 05.
Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

A salátához a babot előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Másnap főzzük puhára, a vízbe tegyünk kevés sót és babérlevelet.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére