Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Hódmezővásárhelyi fülesleves, túrógombóccal
2013. február 14.A hozzávaló zöldségeket és a húst felvágom apró kockákra. A két evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és a felkockázott vöröshagymát kicsit megpirítom. Majd hozzáadom a húst és a zöldségeket, majd néhány percig tovább pirítom. Megszórom liszttel, sóval, borssal tárkonnyal és tűzről lehúzva összekeverem.
Tárkonyos raguleves
2013. február 14.A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárkonyt, és felöntjük vízzel.
Maroshegyi gombócleves
2013. február 14.A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni.Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
Nyúlragu leves
2013. február 14.Egy fej vöröshagymát apróra vágunk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzátesszük a nyúlhúst. A háját is hozzátehetjük, úgy még ízletesebb, és kevesebb zsiradék kell. Nagyon kevés vizet öntünk alá, hogy párolódjon.
Amikor kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a borsót, egy csipetnyi cukrot szórunk rá, hogy roppanós maradjon, majd a többi zöldséget is, feldarabolva.
Lakodalmi csibeleves
2013. február 01.Ezt a levest úgy kezdjük főzni, mint a halászlét.
Mocsoládi álom
2013. február 01.A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk….
Tejes, rumos forró ital
2013. január 29.A tejet felforraljuk, majd lezárjuk. A 3 tojás sárgáját….
Káposztás kelt gombóc
2013. január 25.A húsos szalonnát vágjuk kockára, és egy nagyobb lábasban olvasszuk meg, de ne süssük pirosra. Ha kiolvadt a zsírja, dobjuk rá az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg. Utána tegyük bele a falaprított húst, pirítsuk meg, majd a 8-10 cm-es darabokra vágott kolbászokat is tegyük bele, és süssük át.
Hájas tészta
2013. január 25.Először a kalácstésztát készítjük el. A szobahőmérsékletű lisztet összekeverjük a kevés tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, a cukorral, csipet sóval, a lágy vajjal, a langyos tejjel és tésztát dagasztunk.
Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival
2013. január 18.A csirkemellet csíkokra vágjuk, és enyhén megsózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, majd a batátát is hozzátesszük, lefedjük és együtt főzzük tovább.
Batáta kenőke
2013. január 18.A batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt a héját lehúzzuk, és pürésítjük Összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott lilahagymával, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Kenyérre kenve tálaljuk.
Vitaminsaláta batátával
2013. január 18.A savanyított káposztát kicsit átmossuk, majd lecsöpögtetjük.
Batáta röszti céklakrémmel
2013. január 18.Az édesburgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük.
Batátás cannoli
2013. január 18.A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét.
Babos zakuszka
2013. január 11.A padlizsánt parázson (sütőben) megsütjük, a héját lehúzzuk és fa vágódeszkán fa késsel apróra vágjuk, a levét lecsorgatjuk.
Dödölle variációk
2013. január 04.A céklát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, pépesítjük.